Jak se obléct do letní bouřky

Zvolit vhodný outfit, když víte, jestli vás celý den budou zalévat sluneční paprsky, nebo studené kapky, je poměrně jednoduché. Ale propojit obě varianty v jeden funkční celek, který bude fungovat celý den – to už je vyšší dívčí. Berte to jako módní výzvu! Jak si s nárazovými změnami počasí, které nás v příštích dnech neminou, poradíme my?

Pláštěnka
Praktický kabát z plastu je tuto sezonu díky značkám Burberry či Marni velmi trendy. Můžete ho stočit do kabely, protože se nezmačká, pak ho v pravou chvíli vytáhnout a schovat ostatní svršky pod jeho ochranu. Zvolte transparentní variantu, ať je vidět, co jste si oblékli pod ni. Nás v redakci baví puntíkovaná verze s tříčtvrtečním rukávem od Marni.

Šortky
V horku skvělé, ale když začne déšť? Holé nohy rozhodně schnou rychleji… Zvolte denim s nezačištěným lemem, který dokonale vystihuje letošní inspiraci návrhářů ve stylu grunge.

Žabky
Flipflopy jsou do letního deště skvělým parťákem. Na rozdíl od holínek se v nich totiž ve chvíli, kdy opět slunce předvede, co umí, chodidla nebudou tísnit. My nedáme dopustit na klasiku brazilské firmy Havainas (najdete například v obchodech Destroy).

Košile
Milion kombinací. Vyhrnout rukávy a uvázat v pase ve chvílích horka, nebo zapnout až ke krku, když se potřebujete ochránit před studenými kapkami…

Kabela
Co je lepší než kůže? Plast. Tak usoudili módní tvůrci a předvádějí, že i syntetický materiál může být elegantní. Nám se líbí tato polotransparentní verze od Jil Sander.

destislunce