Jak se starat o pleť, když venku mrzne

Kolem péče o pleť v zimě panuje tolik mýtů, že se v nich dá snadno a lehce ztratit. Co je pravda a totální lež? Poradíme vám, jak si i v hodně velkých mrazech udržet pokožku krásnou, zdravou a spokojenou.

Takže zaprvé ...


 

Hydratujte

Také jste tolikrát slyšeli, že hydratační krémy na pleti zmrznou a kůži poškodí? Vyděsila vás představa o poškozené pleti natolik, že se kolem hydratačního krému bojíte v zimě jen projít? Zapomeňte na tento nesmysl: Před nízkými teplotami se naopak potřebujete chránit. Celé tělo prochází v mrazivém počasí totálním šokem, přechody mezi venkovními nízkými teplotami a vytopenými interiéry dají pleti pořádně zabrat právě proto, že výrazně ztrácí ideální hladinu hydratace. To vede k nepříjemnému pnutí, zarudnutí, zcitlivění, mastná pleť se začne ještě více mastit, suchá se promění v Saharu.

Mráz i topení vysušují rychleji, takže pořádný krém je absolutní nutnost. Klidně změňte texturu a sáhněte po hutnějším krému. Nebo ještě líp, sáhněte po pleťovém olejíčku a dejte si pár kapek pod svůj obvyklý krém. Tato kombinace skvěle funguje.c oleje f01fd

1. Face Oil, DayTox, prodává Douglas, 629 Kč; 2. Bio pleťový olej s vanilkou, Inlight, prodává Biorganica.cz, 1075 Kč; 3. Olej Huile Prodigieuse, Nuxe, 365 Kč; 4. Ultimate Age-Defying Elixir, Sodashi, prodává Four Seasons Ava Spa, 7250 Kč; 5. Pleťový olej Rodin Olio Lusso, prodává Bomton, 4250 Kč; 6. Pleťový olej Squalane, Onest, 670 Kč


 

Noste make-up

Ne, dobrý make-up opravdu pleti neškodí, dokonce ji chrání. Využijte toho a v mrazu mějte dokonalou pokožku a ještě super ochranný štít, který nedá nepříznivým podmínkám žádnou šanci. Sáhněte po klasickém tekutém make-upu nebo pěkně hutném, krémovém, máte-li sušší nebo dehydratovanou pleť a chcete krásný "glow" efekt. Pudr si schovejte na jaro. Líčení zafixujte speciální fixačním sprejem.


 

Pozor na alkohol

Ne, že bychom vás nabádali vzdát se svého oblíbeného koktejlu, ale v mrazivém počasí vaše pleť alkohol opravdu nechce. I když máte mastnou pleť, na pleťovou nebo micelární vodu s obsahem alkoholu na chvilku zapomeňte. Raději je vyměňte za produkty pro citlivou pokožku. Bude mnohem spokojenější. Odličujte se raději olejem nebo balzámem. Zní vám to jako protimluv? Vůbec ne. Odličovací oleje jsou pro pokožku naprostá paráda. Uvidíte sami. Čistí totiž důkladněji a rychleji. A navíc jsou dost šetrné i pro hodně citlivou pleť.

Když už jsme u pitného režimu, alkohol, kávu a větší množství černého čaje v mrazivém počasí eliminujte, vaše kůže bude ve větší pohodě.

zazvor b1f94


 

Must-have: oční krém

Pokud si myslíte, že oční krém je zbytečný a jen marketingový trik kosmetických firem, pak se podívejte pozorně na své oči. Ony extra péči opravdu potřebují. V mrazivém počasí potřebujete něco hodně zklidňujícího, jemného, výživného a přitom lehkého tak, že o krému nebudete během dne vědět. On za vás přitom bude tvrdě makat. Ideálně sáhněte po krému s výtažky ze zázvoru, ovsa nebo bolševníku, které výrazně zklidňují.

c oci 4e202

1. Oční krém Capture Totale, Dior, 2859 Kč; 2. Oční krém s retinolem Age Reversal Eye Complex, Dermalogica, 1875 Kč; 3. Oční balzám Revitalizing Supreme, Estée Lauder, 1740 Kč; 4. Oční krém Visionnaire Yeux – Eye On Correction, Lancôme, 1450 Kč; 5. Oční krém proti kruhům pod očima Even Skin Tone, Shiseido, 1710 Kč; 6. Péče a maska na oční okolí v jednom Force C, Helena Rubinstein, prodává Sephora, 2150 Kč


 

Místo balzámu si dejte rtěnku

Suché, popraskané rty nikdo nechce. Taky je ani mít nemusíte. Když máte pocit, že vám klasický balzám na rty nestačí (což často opravdu nestačí, protože nemá takovou výdrž), začněte nosit rtěnku. Klasickou, hydratační, klidně s matným finišem. Vydrží na rtech podstatně déle než balzám a tím pádem i efektivně chrání super citlivou kůži rtů. Večer si udělejte peeling s pomocí zubního kartáčku, prokrvíte pokožku a zbavíte se jemně suchých, odumřelých buněk.


 

Pečujte o ruce

To, co platí u krémů na obličej, platí dvojnásob o krémech na ruce. Nutně je v zimě VŠICHNI potřebujeme. Kůže na rukou s klesajícími teplotami dost trpí, začne být ultra suchá, zarudlá, kolem nehtů se objevují bolestivé záděrky a to vše kvůli tomu, že jí chybí výživa, hydratace a ochranná vrstva. Takže mějte u sebe vždycky jedno balení pořádného krému na ruce a používejte ho několikrát denně.

V koupelně zapomeňte na obyčejné mýdlo, vyměňte ho za jemnější variantu v podobě krémového tekutého mýdla, na úklid a nádobí si vezměte rukavice a budete mít ruce v naprosté pohodě.

c kremy 4e710

1. Krém na ruce s výtažky z růží, Manufaktura, 159 Kč; 2. Hydratační mléko na ruce, Tony Moly, prodává Sephora, 220 Kč; 3. Regenerační krém na ruce Repair & Care, Nivea, 84 Kč; 4. Krém na ruce, Indulona, 54 Kč; 5. Krém na ruce Ultimate Strength Hand Salve, Kiehl's, 620 Kč; 6. Krém na ruce s bambuckým máslem, L'Occitane, 610 Kč


 

Jezte ryby a avokádo

Hodně svojí pleti pomůžete tím, že se zaměříte na svůj jídelníček. Dejte si salát s extra porcí lososa, avokáda a oříšků. Obsahuje tělu prospěšné tuky, které vyživují pleť. Nebojte se, po tomto jídle vám váha nestoupne.

losos 2fd05