Jak v létě nosit overaly?

Overaly nosila už mladá Jane Birkin, když se s malou Charlotte Gainsbourg procházela po francouzském pobřeží. Česká návrhářka Monika Drápalová vytvořila před dvěma roky neuvěřitelnou košilovou kolekci, v níž měla i několik overalů, které jsme okamžitě zařadili mezi naprosté must have. Náš fashion director Honza Králíček je tehdy použil do módní safari story s modelkou Veronikou Vařekovou. A jeho rada: "Na overalu je nejlepší to, že lehce nahradí šaty i kalhotový kostým. V šatech a kostýmu můžete totiž vypadat příliš komisně, za to v overalu budete vždycky cool!" Poslední nejmódnější “montérky” jsme viděli na přehlídkách Stelly McCartney. Nosí je Alexa Chung, Kate Bosworth, Victoria Beckham, Aňa Geislerová i Simona Krainová.

Jednoduché rady:
1. Správná délka: U overalů platí, že radši kratší délka kalhot než taková, že byste vypadala jako v modelu půjčeném od starší sestry. Nevadí, pokud bude na vaší postavě znát, že jste se zrovna dobře najedla nebo jste těhotná. Overalům se musí vyhýbat jen malé postavy.
2. Barva: Vyberte si spíše elegantnější barvy a vyhněte se květinovým vzorům.
3. Dobrá velikost:To platí asi u všeho, ale obzvlášť u overalů nevypadá dobře, pokud vám těsně obepínají stehna a zadek.
4. Správné doplňky: Boty, brýle, kabelka - jen to nepřežeňte. Overal nepotřebuje výrazné doplňky.
5. Na léto je ideální kombinace se sandálami a s tílkem. Když vám bude horko, rukávy si můžete uvázat kolem pasu.


Andrea Běhounková, šéfredaktorka
Kolik máš doma overalů? "To nejde spočítat. Jen černých mám asi patnáct!”
Proč je ráda nosíš? "Miluju je! Jsou taaaaak strašně easy wearing, stylish a fashion, že kdyby nebyly overaly, nepřežila bych podzimní fashion weeky!"
Proč bychom je měli nosit v létě? "Overaly se dají nosit jedině v létě. Jakmile je v zimě schováte do kabátu, ztratí kouzlo a vtip."
Máš nějaký stylistický trik, aby v nich holky nevypadaly jako přerostlá mimina? "Miluju variantu, kdy si pod overal s dlouhým rukávem obleču tílko nebo sexy košilku a rukávy omotám kolem pasu jako košili.”
Andrea má na sobě overal Monika Drápalová, boty Zara, brýle ELLE (budou jako dárek u srpnového čísla) a IPhone Apple.

IMG 2653 811d5

Bronislava Zavadilová, obrázková editorka
"Byla jsem pozvaná na čtyři svatby a jednu velkou party ELLE. Přípravy jsem nechala na poslední chvíli. Na nákup jsem měla asi hodinu času a víceméně v nouzi jsem si koupila černý overal z kolekce, kterou pro Lindex navrhla Kate Hudson. Nakonec to byla skvělá last minute volba. Nemusela jsem vymýšlet žádné složité kombinace, měnila jsem jen boty a kabelky, abych outfit odlehčila nebo mu naopak dodala na vážnosti. Nejčastěji ale stačily highheels (Jimmy Choo), šperk (H&M) a psaníčko (Victoria Beckham) a všude to mělo úspěch."

Snímek obrazovky 2015 06 30 v 11.28.22 3d209

Lenka Kermes, stylistka Elle
"Ten, co mám na obrázku na sobě, je od Denisy Nové, láska na první pohled. K tomu jsem si vzala boty Stuart Weizman, kabelu Bottega Veneta a brýle Ray Ban. Kolik overalů mám doma? Asi tak sedm, khaki, džínové, černý i béžový. Na léto je to nejjednodušší varianta, pokud chcete něco jiného než jen šaty. Overal vás oblékne od hlavy až po paty! Cítím se v nich pohodlně (trochu jak na stavbu), ale třeba s podpatky je to naprosto fashion! A nebojte se, že budete jak Michelle Pfeiffer v Catwoman, overaly mají zipy a knoflíky a vysvlékání je úplně easy. Jděte letos do overalů! Já osobně je nosím nejen do práce s keckami nebo sandálkami na rychlé pochůzky, ale i večer na party. Prostě jen obuju super sexy vysoké podpatky a jdu."

photo ca58a

Jak v létě nosit overaly?