Jaká je vaše barva?

Znát poslední módní trendy je za pět bodů. Za deset je ale znát samu sebe a to, v čem vyniknete. A barvy jsou důležitou součástí tohoto procesu. Jak začít? Existují tři základní palety barev.

Studená
Růžová, červená s namodralým nádechem a všechny modré a zelené tóny

Teplá
Žlutá, oranžová a všechny odstíny se zlatým podtónem

Neutrální
Mix studených a teplých podtónů

Jak rozpoznat, jaká paleta nejlépe doplňuje váš typ plet?

1. Podívejte se skrz
Otočte ruce dlaněmi vzhůru a podívejte se na zápěstí. Jakou barvu mají žíly? Modrou, či zelenou? Jestli se přikláníte k první variantě, pak jste studený typ. Pokud jsou spíše nazelenalé, patříte k typu teplému. (modré žíly + nažloutlý odstín pokožky = zelená)

2. Stříbro, nebo zlato?
Je jasné, že pokud by se jednalo o otázku „co chcete do své šperkovnice?“, pravděpodobně by odpověď zněla „obojí!“. Teď si ale můžete vybrat jen jednu možnost. Sluší vám více stříbro, či zlato? (Neptáme se, které se vám líbí víc.) Dívky, kterým více lichotí stříbro, jsou studené typy, a naopak.

Zjistěte, jaké odtíny se budou nosit podzim a zimu 2013

3. Z očí do očí
Modré, zelené, černé či šedé duhovky. Ty symbolizují dívky, jimž sluší studené spektrum. Lidé s čokoládovými či oříškovými panenkami se mnohem častěji přiklánějí k teplé paletě.

4. Podle paprsků
Jak se opalujete? Zhnědne vaše pleť po prvním vystavení slunci, či si musíte projít několika koly lehkých spálenin, abyste začala hnědnout? Pokud je odpověď za A, pak jste teplý typ a budou vám slušet všechny odstíny s nazlátlým podtónem. Za B je pak jasně studená paleta.

Tato jednoduchá pravidla neaplikujte pouze na oblečení, ale volte podle svého barevného typu i odstín barvy vlasů, stíny na oči, tvářenku i rtěnku.