Jakub Polanka – Palindromy

Od 1. listopadu tu Jakub Polanka představuje limitovanou edici originálních triček PALINDROMY a svou novou kolekci READY TO WEAR SS2011 s podnázvem Minimal Tailoring, Maximal Purism, Freedom-in-forms.

V kolekci modelů na jaro/léto 2011 se opět objevují pro Jakuba charakteristické volné aranže z ušlechtilých materiálů – patinované hedvábí, praná bavlna, vlněné a viskózové úplety. Jednoduché střihy jejich autor dokáže donekonečna skládat a variovat pomocí sponek, karabinek a řetízků. Díky nim se jeden model může nosit hned několika způsoby a získává přidanou hodnotu.

Jakub počítá s tím, že jeho majitelka bude sama kreativní a svůj model bude nosit tak, jak jí to bude nejlépe vyhovovat.
Siluety šatů, tunik jsou naprosto ženské, splývavé a velmi lichotivé. Jen občas je jejich autor zvýrazní mosaznými šperky nebo vestami ze surové kůže.

A barvy kolekce? Mléčná bílá, béžová-šedá-černá, purpurová, elektrická modrá s urbanistickými i přírodními vzory.

Náš typ: Sofistikované šaty z šedého bavlněného žerzeje, které můžete nosit pro víc příležitostí.


Výstava trvá od 1. do 23. listopadu, pro veřejnost je otevřena vždy od soboty do úterý, 10–18 hod. Vstup do Studia LR (Malostranské nábřeží 1, Praha 1) je zdarma.

Modely z aktuální kolekce podzim/zima 2010 jsou exkluzivně v prodeji v rámci výstavy. Navíc od 15. do 23. listopadu si budete moci koupit i trička z kolekce Palindromy.