Jaký byl milánský fashion week podle ELLE? A co se stalo Gigi Hadid?

Do jakých kolekcí na jaro – léto 2016 se tedy Andrea zamilovala?

Gucci Kreativní ředitel Alessandro Michele dal už svojí minulou kolekcí jasně najevo, že se pod jeho vedením bude módní dům Gucci ubírat naprosto novým směrem. Ale to, co jsme měli možnost vidět minulou sředu na jednom ze starých milánských nádraží, které se změnilo v molo pokryté hedvábným kobercem, asi nečekal vůbec nikdo. Bylo to jako vkročit do Říše divů. Ani jeden z šedesáti šesti outfitů vás nenechal vydechnout a zároveň zrychloval dech natolik, že tahle fashion show bude pro mnohé z nás určitě patřit mezi naprosté vrcholy všech letošních fashion weeků. Bravo, Alessandro!

gucci c14ad

Fendi Propracovaná jednoduchost, přesně taková, jakou chcete nosit. Obří haleny, volné kalhoty do pasu, khaki, červená a černá… a samozřejmě originální boty. Ready-to-wear do posledního detailu!

fendi d4f95

Salvatore Ferragamo Pokud milujete šaty, tuhle kolekci nesmíte minout. Volné, sofistikované, neskutečně ženské a přesto sexy. Chtěla bych všechny! A k nim tenhle kabátek a kalhoty.

SF b1910 

Marni Je až neuvěřitelné, jak kreativní ředitelka Marni Consuelo Castiglioni dokáže DNA značky neustále rozvíjet. Pokaždé přinese něco nového, i když mnozí mohou mít pocit, že vidí variaci jednoho a téhož. Ale není tomu tak, tentokrát třeba dostaly v kolekci Marni velký prostor i lesklé materiály. A modelky měly skvělé vlasy! 

marni b1d30

Prada Jako by to snad ani nebyla stará známá Prada... A taky vlastně nebyla. Muiccia Prada se na přípravě této kolekce z vážných rodinných důvodů nepodílela, nahradila ji její pravá ruka Fabio Zambernardi. Kolekce na příští jaro a léto sice estetiku značky nijak nepopírá, jen ji nechala pomocí geometrických tvarů a barev nově nadechnout. Kromě looků samotných mě zaujaly i zlaté rty modelek – jednou z nich byla i Češka Bára Podzimková.

prada 5c5f2

 

A co se tedy přihodilo Gigi Hadid?

Kyberšikaně se nevyhne ani topmodelka. Během milánského fashion weeku se Gigi stala terčem pomluv na internetu. Kvůli svým tělesným tvarům.

Ano, mám prsa, mám zadek, mám stehna, ale nepotřebuju speciální zacházení. Vejdu se do vzorkových velikostí,“ řekla Gigi Hadid. Bránila se tak zlým až nenávistným komentářům na internetu, které ji po přehlídce Versace označovali za tlustou. Na mole se přitom odvážně předvedla v minišatech s prostřihy. A snesla se na ní lavina negativní kritiky. Gigi odvážně na svém Instagramu nekompromisně vrátila úder: „Pokud se vám to nelíbí, nesledujte mě, nedívejte se na mě, protože já nikam nezmizím. Kdybych neměla to tělo, které mám, neměla bych ani takovou kariéru. Miluju na sobě, že dokážu být sexy. Jsem na to hrdá.“ Amen. 

gigi 276d0