Je mu 104 a navrhuje pro Converse

K nejnovějším pracím Oscara Niemeyera patří kolekce bot pro světoznámou značku Converse. Výsledkem je pět modelů, respektive barevných variací, na stávající typy conversek. Jejich barevná paleta se pohybuje v krémových a bílých odstínech s prvky červené a spolu s použitými grafickými modely jsou vlastně odrazem některých starších architektových staveb.
Na některých modelech se vyskytuje také písmo jako ozvláštňující prvek. Sám Niemeyer říká, že nemá rád ostré hrany: „Pravý úhel mě nezajímá, ani přímá linie. To, co mě baví, je volná a citlivá křivka – křivka, kterou najdu v horách mé země, v zákrutách řeky, na těle milované ženy…“
Niemeyer je držitel prestižní ceny Pritzker Prize a mezi jeho nejznámější díla patří hlavně budovy v hlavním městě Brasília (katedrála, ministerstvo zahraničí ad.), na jehož koncepci se také podílel. Ladné křivky jsou poznávacím znamením jeho staveb, stejně jako čisté linie a převažující bílá barva.
Pro Convers upravil modely Chuck Taylor All Star Hi, The Chuck Taylor All Star Oxford, Chuck Taylor All Star Chukka Boot, Converse Skid Grip Oxford a Jack Purcell. Smutnou zprávou je, že jsou primárně určené k prodeji jen v Brazílii.

Picture_6

Je mu 104 a navrhuje pro Converse