Jean Paul Gaultier Haute Couture

Nikdo neumí udělat lepší show než Jean Paul Gaultier. O tom nás přesvědčuje sezonu co sezonu. I proto ho tolik milují herečky, zpěvačky a všechny ty, komu není maximální pozornost vůbec proti mysli.

Nejnovější kolekce v sobě maximálně odkáží radost uprostřed rozkvetlé jarní louky i letní žár v makových a obilných polích. Ikonické kalhotové kostýmy, pruhovaná saka, džínové šaty, korzety, to vše nesmí chybět v žádné z jeho kolekcí a ani tato není žádnou výjimkou. K nim přidal široké sukně, sexy lesklou kůži, kalhoty s vysokým pasem, zlato a spoustu květinových potisků.

Každý z modelů pojmenoval, na přehlídce tak byl k vidění dámský smoking "Před bouří" nebo šaty přecházející do plavek "Bikini night". Gaultier se vydal na cestu časem a plynule přechází od osmdesátek k eleganci 40. let a zpět s naprostou lehkostí. To, co by u jiného vyznělo jako naprostý kýč, u Gaultiera to funguje. I typicky vesnické prvky umí přenést do dokonalého světa haute couture a vnechnout jim noblesu a šarm. Zároveň ale přitom neztrácí lehkost a smysl pro humor.

Výsledkem jsou modely, ve kterých chcete protančit celé dny i noci a bavit se od rána do večera. 

Jean Paul Gaultier Haute Couture