Jen pro silné povahy: Charlie Le Mindu A/W 2011

Francouz Charlie Le Mindu je doslova módním multitalentem. Kadeřník, designér paruk, kloboučník, návrhář oblečení i doplňků a v neposlední řadě vlasový stylista. Celou svou tvorbu nazývá slovním spojením haute coiffure (vysoké česání) a na otázku, co pro něj znamená móda, odpovídá: „Fašismus, adelofilie, sociofobie, hedenofilie, icolagnie, osmofobie. Nic.“
Návrhářovy uhozené modely si hodně ‚nečekaně‘ oblíbily například zpěvačky Lady Gaga nebo Peaches. Má za sebou několik úspěšných přehlídek či fashion instalaci v obchodním centru v Selfridges. Na fashion weeku, kde prezentoval kolekci jaro/léto 2011, se mu povedlo to, co žádnému jinému návrháři – psalo se o něm absolutně všude. Pro sérii modelů oblečení a bohatých paruk totiž našel inspiraci ve striptérkách, a tak i modelky šly po mole z většiny nahé, nazuté do vysokých bot od japonského designéra Noritaky Tatehany.
Teď Charlie na londýnském týdnu módy předvedl svou další kolekci, která byla zase o trochu více šokující než ta předešlá. Za doprovodu soundtracku prasečího kvičení se na molo vydali modelové i modelky s plynovými maskami, mohawky a gigantickými čelenkami. U dlouhých sukní nahradil spodničku z tylu vlasy. K vidění byl i průhledný vinylový kabát, pod který se neskrylo vůbec nic. Velkým úletem byla nahá modelka politá krví s nápisem ‚Violence‘ (Násilí) na čelence. Sám Le Mindu na konci přehlídky mávl v řeznické zástěře.

A co kolekce? Kreativní? Ano. Vizionářská? Samozřejmě. Nositelná? Máloco. Každopádně se jedná o vynikající umělecké dílo. Otázka je, co provokatér připraví na další kolekci. Jde předvést ještě větší extrém?

Odhadnete, kdo by si jeho výtvory z nové kolekce mohl vzít?