Kam o víkendu v Brně? 5 tipů na nejlepší podniky

Text: Eva Šindlerová

Brno za posledních pár let zažívá neuvěřitelný boom. Cool hipsterské podniky tam rostou jako houby po dešti. 

Super Panda Circus

Vše je možné a nic není neuvěřitelné. Nebo je vše neuvěřitelné a nic není nemožné? Právě takový je bar Super Panda Circus. Vtip servírovaný na stříbrném podtácku. Vlastně, abychom byli přesnější, tak nejenom na podtácku, ale ve skleněném střevíčku, zrezavělé plechovce nebo v dětském sunárku. Fialkový parfém, houby, vejce, zmrzlina, cedrovo-santalová tinktura, ústřicová omáčka, bobkový list, škvarky, máslo a cukrová vata. Tohle nebyl výčet surovin na tříchodové menu, ale klasický příklad přísad do pandích koktejlů. Vyzkoušejte a… ani tak neuvěříte. 

Adresa: Šilingrovo nám. 257/3, 602 00, Brno-střed

www.superpandacircus.cz

Super Panda Circuscara

Fabrik Food Factory

Přesně tohle je to místo, které hledáte pro dokonalé instagramové snímky. Malé, milé a útulné bistro nedaleko centra. Nejen chutné, ale i krásně dekorované pokrmy, nízké dřevěné židličky v provence stylu spolu s industriálním prostředím a spoustou voňavých bylinek v květináčích tvoří originální a přívětivou atmosféru. Na své si tu přijdou velcí jedlíci, kteří hlad zaženou třeba křupavým burgerem s kousky trhaného hovězího masa, ale i milovníci sladkého – dejte si třeba voňavý jablečný štrůdl politý malinovou omáčkou s horou domácí šlehačky. Bistro je vegan friendly a za ty dvě zastávky z centra to stojí. Vyzkoušeno!

Adresa: Náměstí 28 října 20, Brno 602 00

www.fabrik.cz/

Fabrik Food Factorycara

Gỗ 

Není Vietnam jako Vietnam. Milovníci asijské kuchyně si v Gỗ Brno přijdou na své a jde to i bez draků, lampiónů, kadidel a hanoi oltářů. Mladá vietnamská generace předvádí svěží paletu chutí, od voňavých polévek Pho přes křupavé zeleninové závitky až po krevetové speciality. Svěží interiér s výhledem na centrum Brna dodává podniku útulnou atmosféru. 

www.instagram.com/gobrno

Běhounská 115/4, 602 00, Brno-střed

Gocara

Bar, který neexistuje

Ikona regionu. Bar, který neexistuje a ví o něm celé Brno. Atmosféra elegantních 30. let v Americe vás okouzlí na první posezení. Prvotřídní obsluha, profesionální personál a barmani, kteří vám neváhají připravit drink na míru. Příjemným překvapením je široká nabídka voňavých mini burgerů k drinkům, kterým prostě neodoláte. Budete se cítit jako hvězda večera. Dámy, sedněte si na bar a užijte si pohled barmanovi pod ruce, případně pos vousy. Večer si zaručeně užijete.

www.barkteryneexistuje.cz/

Dvořákova 1, 602 00, Brno-střed

Bar který neexistujecara

Mlsná holka

Kypré těsto, krémový mascarpone střed, spousta polevy a na vršku čokoládové hobliny nebo kousky malin. Zní to jako sen a chutná ještě lépe. Donutárna otevřená v samém centru Brna bude příjemnou tečkou po dlouhém dni. A nebo oblíbenou ranní zastávkou před dlouhou procházkou? Dostane vás příchuť slaného karamelu, kokosu s čokoládou, maliny a nebo oreo dort. Mlsné holce propadnete rychle a s heslem vyraženým na každé papírové krabičce "Zasloužíš si to!" naprosto souhlasíme.

@mlsnaholka

2/27 Kozí, Brno-střed, 602 00 

Mlsná holka