Kam vyrazit na valentýnskou večeři? Máme pro vás pět super tipů!

Ať už svátek sv. Valentýna slavíte, nebo pro vás oslavou zamilovaných stále zůstává první máj, vyjít si se svojí drahou polovičkou na dobrou večeři je vždycky dobrý nápad! Kam za romantikou o čtyřech (nebo více) chodech? My jsme pro vás tentokrát vybrali tři skvělé pražské restaurace, v nichž vám špičkový šéfkuchaři představí nezapomenutelné menu. 

menu valentyn

Nostress Café Restaurant

Po uvítání welcome drinkem se vaše chuťové pohárky naladí na čtyřchodové menu Amuse bouche v podobě gratinované ústřice s kari. Jako předkrm se bude podávat „64° vejce Florentine“, omáčka Mornay s marinovaným baby špenátem a parmazánovou emulzí. Šéfkuchař Didi Benmissi si pro vás na tento večer připravil dvě varianty hlavního chodu: tresku Skrei jako Bouillabaisse s šafránovým rybím bujónem, zeleninou a bramborami nebo plněné stehno z perličky, Mangold a Pommes Berny. Sladkou tečkou vašeho večera bude dort ve tvaru srdce „Red Valentin“. Tento kulinářský zážitek Nostress café restaurant si můžete užít za 880 Kč. V případě zájmu bude možné jednotlivé chody objednat zvlášť. Menu se bude podávat ve dnech od 14. do 16. února.

Nostress Café Restaurant, V Kolkovně 9, Praha 1

cara

 

menu valentyn

The Grand Mark Prague Hotel

Ochutnat jedinečné valentinské menu můžete i v noblesní restauraci Le Grill pražského hotelu The Grand Mark Prague, ve které vládne svojí kreativní gastronomickou rukou vyhlášený šéfkuchař Jaromír Hlavsa. Nejenže tu ochutnáte opravdové speciality, ale ještě si užijete výjimečný servis. Čtyřchodové menu je sestaveno z čerstvých a moderních jídel, mezi kterými nechybí králičí rilette a kroketa z králíka s omáčkou z pečených paprik a mandlí jako předkrm, kukuričný krém s mušlí sv. Jakuba a prachem z Choriza či hovězí filet s grilovaným chřestem, lanýžovou pěnou a pyré z pečeného květáku. Sladkou tečkou na závěr je pak mousse z čokolády Valrhona s malinovou ganáží a pistáciovým sponge. Menu včetně sklenky prosecca stojí 1390 Kč a podává se jen 14. února v restauraci Le Grill a v zimní zahradě.

The Grand Mark Prague, Hybernská 12, Praha 1

 

cara
menu valentyn

Hard Rock Cafe Praha

Ať už tu budete hledat romantiku, nebo si budete chtít užít večer s přáteli, valentýnské menu vám bude chutnat. Součástí je novinka Sweetheart Shake pro dva, což je vynikající kombinace vanilkové Absolut® vodky, krémové vanilkové zmrzliny a čerstvé chuti jahod a citronu. Drink je ozdobený šlehačkou s jahodovu příchutí. Sweetheart Shake, servírovaný se speciálním brčkem, vás dostane svou osobitou sladkou chutí, kterou si můžete vychutnat se svými nejbližšími v krásném prostředí Hard Rock Cafe Praha. Kromě Sweetheart Shake pro dva (365 Kč) a Strip Steaku s krevetami (705 Kč) nabídne Hard Rock Cafe Praha od 12. února do 17. února také valentýnské tříchodové menu. V nabídce je samozřejmě také varianta pro vegetariány. Přímo na sv. Valentýna je zde připraven speciální program: od 20 hodin vystoupí akustické trio Reserve, jež hraje světové rockové hity ve vlastních aranžích. Kapelu na pódiu ve 22 hodin vystřídá DJ Cyper. Pro návštěvníky bude připraven zábavný fotokoutek s romantickými dekoracemi nebo svatební stage.

Hard Rock Cafe, Dům U Rotta, Malé náměstí 3, Praha 1

 

cara

Mama Shelter Prague

mama

Valentýnské menu si pro vás připravil i designový hotel Mama Shelter. Užít si ho můžete v neděli 17.2 a kromě valentýnského brunche se můžete zúčastnit i kreativního workshopu "Pomaluj sebe i svého Valentýna". Pro svého milovaného partnera nebo partnerku tak můžete vytvořit originální dárek. Malovat se bude na plátěné tašky, porcelánové hrnky, vintage oblečení... Workshop je pod taktovou Jan Bicana. Ve valentýnském menu nechybí Tournedo z Tygřích krevet s avokádovým tatarem a pestem ze sušených rajčat, pečená polární treska Skrei, omáčka z mušlí Vongole, ragů ze zelené čočky či čokoládový tartaletka, tapioka perly a malinový sorbet.

Mama Shelter Prague, Veletržní 1502/20, 170 00 Praha 7

 

cara
sasazu

SaSaZu

Pražská restaurace SaSaZu pro vás připravila v ten den speciální menu, které sestavil šéfkuchař Andy Tan. Vybrané pokrmy tvoří symfonii chutí, která potěší vás i vašeho partnera. A protože SaSaZu je celé o sdílení zážitků a sdílení chutí, připravené menu je koncipované tak, abyste se o něj s partnerem podělili a ochutnali tak celou škálu chutí, které nabízí asijská fusion kuchyně. Po skleničce Prosecca si pochutnáte na oblíbeném salátu ze zelené papáji, který vás dostane svou svěží chutí kombinující zelenou papáju se sladkým mangem, koriandrem, citronovou trávou, kešu oříšky a chilli-limetkovou omáčkou. Následuje kokosovo-kukuřičná polévka spojující jemnost kokosového mléka s výraznou chutí zelené kari pasty, thajské bazalky a yakitori omáčky. Pak následují rolky tak typické pro Asii, připravené ale v osobitém pojetí našeho šéfkuchaře. Cha-Zu-Ra, nebo-li rolka s kuřetem a banánem, vietnamskými bylinkami a mrkvovo-koriandrovou omáčkou a Hongkongská rolka, která v rýžovém papíru ukrývá tresku, okurku, cibulku, arašídy, mátu a je servírovaná s jablečno-kiwi omáčkou, potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale svým zpracováním a barevností jsou také pohádkou pro vaše oči. Podělit se dále můžete o Xiao Long Bao, tedy hovězí žebra s foie gras, květákem a pepřovo-zázvorovou omáčkou, grilovanou hovězí roštěnku 7+5 asijských koření, křupavou kachnu v kamenné peci s foie gras a čínskými palačinkami a legendární SaSaZu fillet, nebo-li hovězí svíčkovou se smržovou omáčkou. SaSaZu používá Prime USDA hovězí maso nejvyšší kvality, které je svou jemností a chutí nenapodobitelné. Zajistí vám tak opravdový chuťový prožitek. Oslavu lásky pak společně zakončíte sladkou tečkou v podobě kokosovo-mangového Bavarois. SaSaZu má pro všechny zamilované připravené ještě jedno valentýnské překvapení. Dva páry, který si ten večer pochutnají na úžasné valentýnské večeři vyhrají také zapůjčení vozu Mini Cooper na celý víkend. Dámy si samozřejmě domů odnesou pozornost v podobě květiny.

SaSaZu, Bubenské nábřeží 306/13, 170 00 Praha 7