KappAhl představuje vintage kolekci

Vintage trend je v poslední době velmi oblíbený. Většina z nás už kvůli němu prohledala všechna zákoutí babiččiných skříní a prolezla veškeré secondhandy v okolí. Lhostejné vůči němu ale nezůstávají ani obchodní řetězce a navrhují nové kolekce tak, aby vypadaly co nejstarší. Paradox? O těch přece móda je.

Jedním z nich je i švédská značka KappAhl, která uvedla na trh svou jarní vintage kolekci. Ta vychází z inspirace romantickým obdobím ‚la belle èpoque‘, která obsahuje prvky, jako jsou krajky, výšivky a průhledné látky. „Nechali jsme se inspirovat stylem dobrého oblékání a cudné módy, které silně dominovaly na počátku minulého století, a zaměřili jsme se proto na propracované detaily, jak je patrné na šatech Vinnie se sámky a potaženými knoflíky. Inspirace rovněž pochází z vintage obchodů v Paříži, kde lze najít krásné starožitné seprané bavlněné látky a tkaniny,“ říká Sophie Lilja, vedoucí kolekcí dámského oddělení KappAhl. Součástí kolekce Vintage Stories jsou i doplňky typické pro konec 18. a začátek 19. století – brože, spony do vlasů a krajkové kabelky.

KappAhl je švédská značka, která má své obchody ve Švédsku, Norsku, Finsku, Polsku a České republice. Je to také první módní řetězec, který v roce 1999 získal ekologický certifikát. Obchody KappAhl v České republice naleznete v Brně v Olympii, v libereckém OC Forum a v pražské Galerii Harfa.

Vintage kolekci si můžete prohlédnout i na webových stránkách KappAhlu.