KarElle: co se dělo v redakci 10

1. Nová vlna

V úterý jsme měli zas jedno foceníčko a já byl z těch všech mlaďáků úplně u vytržení. Nejenže jim bylo kolem dvaceti, byli krásní, talentovaní, ale zároveň si chtěli pořád hrát. Já jsem lovil žluté tenisáky po celém studiu. Maruška, Tomáš, Tonička, Tereza, Veronika, Karolína a Sára mají ode mě několik hvězdiček k dobru. Měli bychom v ELLE častěji fotit mladou generaci, mají někdy více energie a elánu, než třeba osazenstvo v redakci. 
 

2. Snídaně v Cafefinu

Jsem spíš na maso než na avokádo nebo rýžovou kaši s mangem, ale poprvé jsem doprovodil svoji dvounožku na snídani do téhle pražské kavárny na Jiřáku a byl jsem nadšený z meníčka, z shabby interiéru i z obsluhy. Majitel je už český Vietnamec, jeho tátovi patří vyhlášené rychloobčerstvení Pho hned vedle. Pokud v sobotu zavítáte na farmářské trhy na Jiřího z Poděbrad, stavte se i tady. Dejte si jejich matcha-latté nebo kafe. Je fajn, když vidím, že lidem funguje jejich business. Líbilo by se mi, kdyby si kamarádka otevřela třeba polívkárnu nebo jen takové okýnko, kde by se vydávali vitamínové bomby. To bych si užíval, nevím sice jak hygiena, ale já bych denně potkával nové a nové lidi. 

3. Návštěva u Stáničky

Včera jsme měli cestu kolem Muzea, a tak jsme se zastavili u Martiny Matyášové a Filipa Dvořáka. Martina má svoji značku organických mýdel a svíček St. Territory a u Filipa si můžete objednat kadeřnickou výbavu - hřebeny, kartáče i nůžky. Jinak mají společně kadeřnický salon. Ale co mě nadchlo, je, že mají čtyři psy - Koudelku, Šíšu, Jenny a Horvátovou. Tři jsou z útulku a Šíša je bostoňáček jako já. A já si tam můžu hrát hodiny a hodiny, když se jeden pes unaví, tak se zas další probere. Nekonečná radost. Martina má  bio značku pojmenovanou po svém prvním bostonovi Stáničce a na logu má hlavu nás. Nás bostonů. Musím říct, že to je strašně sympatická firma...

4. Metoda podle Douglase 

Mám zase tip na víkend na jeden skvělý seriál. Najdete ho na Netflixu a jmenuje se The Kominski Method. Dvě hlavní postavy jsou vysloužilý herec a herecký kouč Sandy Kominski a jeho nejlepší kamarád/agent Norman. Sandyho hraje Michael Douglas a Normana Alan Arkin. A jaké řeší problémy dva staříci? Rakovina prostaty, drogově závislou dceru, finanční problémy, rozhovory s duchem manželky i nové lásky. Douglas hraje stejně dobře, jako si ho pamatujeme z jeho slavného filmu o dopravní zácpě v Los Angeles Volný pád. Všech osm dílů jsme díky nemoci zhlédli na jeden zátah a já si teď před spaním opakuji: ó Sandy, ó Sandy, ó Sandy!

5. Můj první noční tah

Tak jsem se poprvé ve svém mladém životě vrátil v noci z baru. Fotograf Matúš Tóth slavil narození dcery Luisy. Poprvé jsem zůstal v hospodě i po půlnoci. Naštěstí tam měli kavalec, na kterém jsem se schovával před rozmazlováním od topmodelky Denisy Dvořákové. Luisa se narodila se 22. listopadu ráno ve 3:30. Já jsem se zpátky do postele dostal až v sobotu ráno kolem 3:00. Ty noční tahy po barech mohou být i osudové. Tak ať je zdravá a živijóóóó!