KarELLE: co se dělo v redakci 5

1 Deadline
Další uzávěrka a já se vyloženě bavím. Ladí se, co se dá. Nový ELLE Man bude o adrenalinu, o skejtu, o horolezecké expedici na Eiger, o motorkách, o jednom sexy skandálu, dvou raperech, co si to v O2 aréně rozdají v BOXU. Zrovna na tyhle dva jsem moc zvědavý. Joooo, a HÁDEJTE, KDO BUDE NA TITULCE. Otec “Fura” KarELLE vám poskytne pár indicií. Vypadá jako Sylvestr Stallone zamlada, hrál s královnou popu v jejím videu, pracoval s Karlem Lagerfeldem a fotil se Stevenem Meiselem. A jeho jméno bych vyštěkal ve třech štěknutích. 

2 Corgimanie
Už jste to četli? Ty raťafáci od královny Alžběty budou mít svůj film. A kdo asi hrál s Křenkovou v reklamě? No nic, naštěstí jsou jen animovaní. A o čem je děj? Rex, nejoblíbenější štěně anglické královny, se ztratí v Londýně. Rex? Velice originální. Nejmenoval se tak náhodou ten detektivní vlčák z německého seriálu? Než se ho podaří najít, zjistí o sobě pár zásadních věcí. Ale o děj tu vlastně nejde. Podívejte se na trailer. Rex v podstatě jen pobíhá po Buckinghamském paláci, ale musím přiznat, že jsem dlouho neviděl nic tak roztomiloučkatého. Ehm, dlouho jsem se nedíval do zrcadla. Královna Alžběta dostala svou první corgi fenku Susan ke svým 18. narozeninám. Corgi plemeno pak chovala až do roku 2015, kdy se začala bát, že zakopne o nemotorná štěňata. Posledního potomka Susan Willow nechala královna uspat minulé jaro. Ale naštěstí má ještě tři psy, jednoho adoptovala od svého bývalého hajného. Jo a ten animák jde do kin v dubnu 2019. 

https://www.youtube.com/watch?v=1EezOE9WtvU

3 Aleliér umělce
Zjistil jsem, že mě dost baví hledat lokace na focení. Je to zábava, člověk prošmejdí, kde co. Hledáme nějaké lokace vlastně pořád. Byl jsem v ateliéru malíř Petra Písaříka. Teď má v Rudolfinu výstavu Space Maker. Spousta obrazů a soch, ale kdybyste viděli, co všechno z jeho tvorby zůstalo ležet ladem v jeho ateliéru, tak si řeknete, že jste v porovnání s Petrem pěkně líní. Obrazy jsou naskládané jeden přes druhý, všude na podlaze se povalují odštěpky a částice jeho monumentálních soch nebo jsou pomalované pečlivě promyšlenými obrazci. Ano přiznávám, chtělo by to tam maličko uklidit, ale možná by se jakýmkoli zásahem uspořádalo něco, co je překrásně chaotické, neuspořádané, zdánlivě k sobě neladící. Chtěl bych se podívat do Písaříkova mozku, to musí být jeden bombastický vizuální orgasmus. 

4 Úlovek
Batoh z Footshopu Eastpack X Undercover. Je černý. Má na sobě bílé části textu. Líbil se mi na první pohled a hlavně je super praktický. Moje kamarádka furt vláčí tisíce plátěných tašek. Jedna je její, další je moje se žrádlem. Tuhle ráno si koupila kafe, pozor, pije dvě. Taky by to mohla omezit. A samozřejmě otevírala dveře a zlila dole v garážích celou podlahu. Prostě typická scénka z Mr. Beana. Ale vraťme se k batohu: zkoumal jsem, co znamenají ty nápisy, a jsou to úryvky z Kubrickovy Vesmírné odysey. Kamarádka to asi viděla, ale možná bychom si to mohli někdy pustit. Rád bych se podíval na klasickou sci-fi. 

5 Ranní mlha
Kdy vstáváte? Mně se musí ráno z postele trochu pomoct, ale když už jsem venku, tak jsem rád. Nejpozději mě potkáte ve Stromovce kolem 7:30, podzim je letos vyloženě parádní. Ta mléčná mlha je jak z pohádky nebo spíš jak z anglických románů o mladých dívkách tápajících mezi hledáním manžela a snažících se osamostatnit. Takhle nějak si představuji, že se Elizabeth Benettová po ránu při ranní mlze rozhoduje, jak to nandá Darcymu a přemýšlí v čem je vlastně její talent, čím by se měla živit. Tak já takhle ráno poletuji po parku a ve stoupající mlze myslím na to, co dostanu k snídani, a jestli si se mnou bude někdo v redakci házet mamutem. 

Tak přeji hezkou sobotu a nezapomeňte si v neděli přivstat a vydat se na ranní procházku! Howgh.