KarELLE zkoumá svět ELLE

Dokument McQueen
Světozor je vedle Aera a Bia Oko jedno ze tří kin, kam můžu chodit na filmy. Sice je většinou prospím, ale u dokumentu o Alexandru McQueenovi jsem ani nezachrápal. Film je o geniálním anglickém návrháři, který každou svou přehlídkou šokoval, nabourával zajeté koleje módního průmyslu a nerespektoval žádná pravidla. Každá jeho kolekce byla promyšlená do posledního detailu, většinou vše směřovalo k temnějším stránkám lidské duše a na někoho mohla jeho tvorba působit až depresivně, ale i tak byl lidmi z módní branže adorovaný. Od zadání pro make-up artisty přes vykonstruované učesy či vlastně neúčesy, dokonalý set design, hudbu až po konečnou atmosféru/náladu – jednou byla jeho přehlídka zasazená do kulis blázince, jindy zase až roboticky důmyslná či katastroficky apokalyptická. Alexander sice pro psy nenavrhoval, ale vedle jeho múzy Isabelly Blow patřili čtyřnozí přátelé mezi jeho nejvěrnější partnery. 

Beauty Trvalá
Potkal jsme modelku Sáru, byla prostě skvělá. Vyzvedli jsme ji na hotelu. Fotila s námi beauty editorial Trvalá. Sice z ní udělali na chvíli pudla, ale teď je to prý moderní a budou to všichni nosit. Pravda, vrací se to. Když si vzpomenu na naše mámy nebo snad už babičky nebo na Helenku Vondráčkovou, tak se jen modlím ke všem pudlům, že to bude raději inspirace filmem Flashdance a Jennifer Beals. Rozhodně by všechny kudrlinky měly prozpěvovat What a Feeling

Čokoláda ve Four Season
Tenhle hotel naproti Hradu mám rád. Výhled je tam stejně fanstastický jako jejich čokoládové deserty. Já je sice nesmím, ale koukal bych se na ně třeba celé hodiny. Jo, a  pokud prý nejste zrovna na sladkosti, tak jejich spa stojí za návštěvu. Z hygienických důvodů tam sice nemůžu, ale slýchám například od naší beauty redaktorky Aničky jen samou chválu. A chodí tam i Monika Marešová. Musím se jí zeptat, v jakých spa si lebedí její francouzský buldoček Manny. 

Mladí kluci z UMPRUM
Šel jsem do školy, a to mi je jen sedm měsíců. A rovnou na vysokou, proč se zdržovat se základkou nebo se střední. Na vrátnici jsem se zapsal, to se tam tak dělá. A ve třetím patře v ateliéru na mě čekali čtyři kluci, vypadali jak z reklamní kampaně na GAP – tenisky, džíny, bílá černá trička a zelená mikina. Nejenže jim to slušelo a prej něco vyrobili pro Swissdent, ale vymysleli i superhru s červenou tkaničkou. Takže mají červený puntík k dobru. Adam, Cyril, Matěj a David. Prostě dobrá skvadra. 

Pokud vás to se mnou dneska bavilo, tak se objevím na Elle.cz zase příští pátek.