Kdo je oficiálně módní ikonou číslo jedna?

Influenceři vládnou světu a ovlivňují jak značky, tak zákazníky. Určitě už jste také slyšeli o micro influencerech, kteří sice nemají statisíce fanoušků, ale zaměřují se třeba jen na jednu konkrétní skupinu lidí. 

Existují také ultra influenceři, tedy ti, kdo mají miliony followerů a vydělávají miliony dolarů. Jejich styl kopírují lidé po celém světě a o jejich outfitech se mluví v superlativech. Internetový obchod Lyst opět sestavil žebříček nejvlivnějších módních ikon, které patří právě do této skupiny. V žebříčku se objevilo top 20 módních influencerů na základě údajů ze sociálních sítí, vyhledávačů a prodejů. Hlavním kritériem pro výběr bylo, jaký dopad mělo na prodeje to, když se slavné ženy objevily v určitých kusech oblečení.

Absolutní královnou stylu je Kylie Jenner. Nejmladší z rodu Kardashian-Jenner má na svém instagramovém účtu neuvěřitelných 119 milionů sledujících a to, co nosí, se skvěle prodává. Od teplákových souprav Adidas a slunečních brýlí Dior po spodní prádlo Victoria Secret a miniaturní šaty Alexander Wang. Růžové šaty, jež měla na svém narozeninovém večírku, pak během 48 hodin na internetu vyhledalo o 107 procent víc lidí.  

jfkjk

Na druhém místě se umístila její sestra Kim Kardashian. Ta také jako první získala cenu CFDA's Influencer Award a díky ní ženy po celém světe začaly nosit latexové šaty a cyklo šortky. Pomohla rovněž oživit logo Fendi, když „postla“ fotku, kde je oblečená v této značce od hlavy až k patě. 

kjkdj

Třetí místo patří britské vévodkyni Meghan Markle. Když se kdokoliv z britské královské rodiny objeví na veřejnosti, okamžitě se modely, co mají na sobě, vyprodají. Například Meghan, když se na návštěvě Austrálie objevila v kouscích tamních návrhářů, některým zvedla tržby o více než 2000 procent. Její švagrová Kate si oprotila loňskému roku pohoršila a z 5. místa spadla až na 16. 

kjkj

4. Cardi B

5. Beyoncé

6. Serena Williams

7. Chiara Ferragni

8. Blake Lively

9. Rihanna

10. Ariana Grande