Když vono hraje ping pong

Designéři Adam Štok a Monika Kozderková ze studia vono navrhli stolní tenis, se kterým pracují jako s funkční sochou v prostoru. Ve spojení minimalismu, funkce a brutalistní kovové konstrukce nachází kompromis. Stůl koncipují jako dominantu interiéru a tím zvýrazňují jeho využití v prostoru. Můžete u něj konverzovat, odpočívat nebo hrát hry. Zploštělé trubky vytvářejí elegantní tvar.

Proč stolní tenis?

Chtěli jsme technologii aplikovat na nábytek. Zároveň ale lidi přitáhnout. Ukázat, jak čistě chceme pracovat s detaily, ale zároveň si i vyzkoušet jinou dimenzi práce s daným profilem. Vše jsme chtěli prezentovat přes interakci. Dát lidem něco osvěžujícího ve statickém designu na Designbloku. Zároveň něčím zaujmout, což se nám podařilo. V tuto chvíli vyvíjíme z této technologie další nábytek, na který se můžete těšit v dohledné době.

Proč název Marshmallow?

Když si vezmete marshmallow a v prstech ho zmáčknete, uvidíte, jak rychle a s jakou lehkostí hydraulický lis zmáčkne profil. Na plochu je vyvíjena tak velká síla, že vám najednou přijde, jako kdyby se z pevného kusu oceli stal papír. Zároveň jsme chtěli odlehčit robustnost konstrukce stolu, která vypadá jak nafouklé trubicové polštářky.

hjh

To je vono!

Studenti ateliéru designu nábytku a interiéru pražské UMPRUM, ale i designérský pár, který sdílí společné názory i náhled na design. V současné době založili designerské studio s názvem vono, pod kterým na Designbloku 2018 představili společnou tvorbu.