Kecky

Kolem roku 1917 představila značka Keds první model bot s gumovou podrážkou, který byl určen pro širokou veřejnost. Tenisky byly na světě. Od ‚Keds‘ tak odvozujeme slovo ‚kecky‘. Do té doby byly boty s gumovou podrážkou určené výlučně pro golf nebo kriket (to je to, jak se palicí po zemi nahání míček, aby prošel skrz branky).

O dva roky později spatřily světlo světa Converse All Star. Byly vyšší a zpevňovaly kotník, takže se hodily pro pouliční sporty, jako byl tehdy basketbal. O jejich nadčasovém designu víme všichni dobře, protože se nezměněné nosí dodnes. jennifer_grey2

Tenisky neboli kecky jako by ani nebyly opravdové boty. Jsou unisexové, nezpůsobují deformaci chodidel ani zbytečné otlaky jako kožené boty. Nepřidávají vám na výšce a jejich tvar je víceméně pořád stejný. Mění se jen značky, funkčnost a styly. Abychom je nepřechválili, dodáváme, že nejsou (jako žádná bota) určené pro celodenní nošení. Plochá podrážka může způsobit ortopedické problémy, navíc v létě z nich nožky úplně nevoní. Které celebrity podlehly jejich kouzlu, si prohlédněte v galerii.

Kecky