5 předsevzetí pro dokonalou pleť po celý rok

Konec s experimentováním a flákáním se. Zdravá a krásná pokožka se sama neudělá, potřebuje vaši pomoc. Čím dřív začnete, tím dřív budete vidět a cítit výsledky a hlavně tím více oddálíte všechno, co na pleti nechcete. Od pupínků po vrásky.

V novém roce zapomeňte na všechny nesmyslné diety a cvičební plány tak náročné, že dopředu víte, že je nemáte šanci vydržet déle než dva týdny a zaměřte se na svojí pleť. S dokonalou pokožkou se budete cítit sexy jako nikdy předtím. Není to tak těžké, stačí dodržovat pět, ano, jenom pět jednoduchých zásad.

Která to jsou?


 Pravidlo č. 1 - Dvojité čištění

karlie taylor 75edd

Faktem je, že přes 80 procent lidí si špatně čistí pleť. Buď si vystačí jen s kohoutkovou vodou nebo šetří micelární vodou. Chyba! Čištění je nejdůležitější krok, který v žádném případě nepodceňujte. V žádném případě! Vzduch ve městě plný nečistot se totiž na kvalitě kůže podepisuje ještě větší měrou než UV záření. Takže chcete-li mít zdravou a krásnou pleť, musíte se pravidelně všech nečistot zbavovat. Důležitá je pravidelnost a důslednost.

Nejlepším způsobem je tzv. dvojité čištění. Každý večer začněte nejdřív odličovacím olejem (např. Saloos, Kiehl's, Dermalogica) nebo balzámem (Estée Lauder, Eve Lom, Erborian, Clinique). S jeho pomocí se zbavíte veškerých líčidel a hlavně nečistot rozpustných v tucích. Až poté sáhněte po čistícím gelu nebo micelární vodě, které odstraní nečistoty rozpustné ve vodě. Tím, že zapojíte do své péče dva různé čistící přípravky, máte velkou šanci zbavit se pupínků, ale taky zarudnutí, přecitlivělosti i pigmentových skvrn. 

A je jedno, jestli jste se ten den zrovna líčila, nebo ne. Dvojité čištění provádějte každý večer.

Ráno stačí jen jeden krok, abyste se zbavili prachu, potu a mazu, které se za noc na povrchu pleti usadily.


 

Pravidlo č. 2 – Ochrana před UV zářením celý rok

summer beauty skin 017b3

Všichni vědí, že sluníčko a pleť nejdou moc dohromady, ale přesto na ochranu před UVA a UVB zářením zapomínáme. Že si berete na dovolenou opalovací mléko? V pořádku, ale rozhodně to nestačí. Chce to celoroční ochranu. Nebojte se, krémy s SPF30 (nejideálnější UV faktor podle nejnovějších průzkumů) už nemusí mít nutně hutnou texturu, která se špatně roztírá a vy máte pocit masky. 

UV ochranu nehledejte jen v krému, ale taky u make-upu a podkladových bází. Hlavně je začněte používat každý den. Bez výjimky. UV paprsky nás obklopují po celý rok a ani to, že trávíte většinu den v práci, v uzavřené budově, vás 100% neochrání. Paprsky pronikají i přes sklo. Takže ode dneška UV filtr na tvář, krk, dekolt a ruce.


 

Pravidlo č. 3 – Hydratujte

0 kendall 6516a

Pořád se vám mastí pleť, ať děláte, co děláte? Pudr, papírky na mastnotu nebo matující báze nefungují? Nebo vám naopak pokožka pořád nepříjemně pne, je suchá, zarudlá, loupe se a je pořád hodně citlivá? Dost možná za oboje může dehydratace. Když kůži chybí voda, brání se, jak jen umí. Přitom řešení je jednoduché. Zaměřte se na hydrataci.

Zařaďte do své péče super hydratační sérum a pod něj si ještě můžete začít dávat pleťovou esenci – tekutou péči plnou hydratačních látek a vitamínů. Nebojte se, séra a esence jsou tak lehoučké, že je na pleti ani neucítíte a přitom odvedou svou práci na jedničku.

Vrstvení lehkých textur opravdu funguje. Stačí se podívat na 10ti krokový beauty rituál z Koreje, ze kterého se stal globální fenomén. Stejně tak si pohlídejte jídelníček, dejte si každý den pořádný salát. Zelenina a ovoce s vysokým podílem vody dodá tělu hydrataci mnohem efektivněji, než když budete pít 3 litry vody. 


 

Pravidlo č. 4 - Vyspěte se

0 beauty sleep 71bde

Chodit na party je sice fajn, ale všeho moc škodí. Stejně jako vysedávání u televize nebo počítače dlouho do noci. Nařiďte si na svém budíku dva časy - první na vstávání a druhý vás upozorní na to, kdy je čas jít spát. Dejte si 7 až 8 hodin spánku každý den. Bez výjimky. Proč?

Chronická únava a dlouhodobý nedostatek kvalitního spánku se na vaší pleti dost výrazně podepisuje. Stejně jako na celém hormonálním systému, což vede k vráskám, zašedlému tónu pleti, akné a taky k přebytečným kilům. Takže dneska jděte spát včas.


 

Pravidlo č. 5 - Pravidelná maska

face mask 56a72

Pořádná maska je pro pleť opravdový zázrak. Je jedno, jaký typ pleti máte. Masky milují všechny. Jestli vás děsí představa, že se budete muset na půl hodiny zastavit a nechat masku působit, pak buďte v klidu. Na trhu najdete expresní tříminutové masky. Nebo sáhněte po tolik oblíbených sheet maskách, které na pleť krásně přilnou a vy se můžete věnovat něčemu jinému (i když by byla škoda se nezastavit a nedat si alespoň 15ti minutový relax).

A taky tu máme noční masky, které se používají místo nočního krému dvakrát nebo třikrát do týdne. Nanesete tenkou vrstvičku a jdete spát. Jednodušší to už být nemůže.