Krize ve vztahu: Kdy je čekat a na co se připravit?

Jeden rok
Po roce zamilovanosti pravděpodobně oba odložíte růžové brýle a uvidíte toho druhého střízlivýma očima. Podle odborníků za první krizi může především úbytek vášně. U žen klesá chuť na sex, muži zase mají jiné chutě a potřeby. Proto je důležité, abyste spolu o sexu často mluvili a sdělovali si své pocity a fantazie.

Tři roky
V téhle době už za sebou máte nejspíš nějaký ten měsíc společného bydlení. Řešíte, kdo vynese odpadky a kdo umyje nádobí. Aby vám ale tyhle hlouposti nepřerostly přes hlavu a nestali se z vás jen protivní spolubydlící, musíte na vztahu pracovat. Neřešte malichernosti a soustřeďte se na to, co je opravdu důležité - vás dva. Choďte zase na rande, užívejte si jen druhého, buďte na sebe milí.

Sedm let
Sedmička je snad zakletá a bohužel se stala osudnou nejednomu páru. Po takové době už nejsou hlavním problémem konflikty nebo jiný pohled na sex, ale hlavně nuda. Tady záleží na tom, jestli váš vztah dokážete posunout někam dál. Nemusíte se hned brát nebo mít děti, ale nenechte se semlít každodenností. Dejte pozor, abyste spíš než partneři nebyli jako brácha se ségrou. A nezapomínejte, že proti nudě musíte bojovat i v ložnici.

Patnáct let
Po takové době už máte pravděpodobně větší děti a jste zase jen vy dva. Tahle krize může nastat po deseti i po dvaceti letech, je to ale ve finále jedno. Důležité je, abyste neztratili jiskru. Bude to hodně těžké, ale zkuste to. Začněte znovu cestovat, objevovat nové restaurace, choďte na procházky, do společnosti. Přihlaste se společně do kurzů tance nebo na tantrickou masáž. Jestli to zvládnete, můžete si gratulovat!