Krok za krokem: správná rutina v péči o pleť je základem každého make-upu

Chcete hezčí pleť? Pak budete potřebovat vylepšit svoje rituály o její péči. Správné odličování a čištění je základ, bez kterého vám ani ty nejdražší make-upy nepomohou. Doby, kdy platilo, že stačí opláchnout obličej studenou vodou, nenést první krém, který vám přijde pod ruku, jsou dávno pryč. Dnes díky dostatečnému výběru kvalitní péče můžete vybrat pro svoji pleť přesně to, co potřebuje a ona se vám odvděčí tím, že bude zářit štěstím. Stejně jako vy! 

Krok #1: čištění

Jen dokonale čistá pleť dokáže absorbovat všechny vyživující složky následné péče, které ji udrží mladistvou a svěží. Důkladné čištění pleti proto není důležité jen večer, kdy pleť chceme odlíčit a odstranit nečistoty celého dne, ale také ráno, kdy odstraníme pot a maz vyprodukovaný pokožkou během spánku. Nejjednodušším řešením je micelární voda. Svoji slávu si vydobyla v Paříži a dnes ji má ve své výbavě každý vizážista. Dokáže totiž jemně, ale přesto efektivně odlíčit make-up z obličeje, očí a rtů a zároveň odstraní nečistoty a osvěží pleť. Díky složení obohaceném o micely zbavuje nečistot a odstraňuje make-up bez potřeby drhnutí.

loreal

Micelární voda pro citlivou pleť, L’Oréal Paris

cara

 

Krok #2: peeling

Peeling je jednou ze základních součástí péče o pokožku. Pomáhá odstranit staré buňky ze svrchní vrstvy kůže a obrousí pokožku, u které poté dochází k regeneraci. Slyšeli jste už někdy o cukrových scrubech? Pokud ne, je na čase zahrnout je do vaší beauty rutiny. Krystalky cukru působí jako přírodní exfoliant. Jedná se o účinný, přitom ale velmi šetrný způsob exfoliace, který je vhodné zařadit do rituálu péče o pleť dvakrát až třikrát do týdne. 

ELLE TIP: Cukrové scruby můžete použít i na rty, zanechají je krásně jemné a šťavnaté a rtěnka na nich bude vypadat o poznání lépe!

loreal

Krok #3: hydratace

Hydratace pleti je nutná. Ptáte se proč? Čím je méně sluníčka a více chladu, větru a pochmurného deštivého počasí, tím více se pokožka potřebuje bránit vnějším vlivům. Pokud není dostatečně hydratovaná, ochranná funkce pokožky je oslabena, a tak selhává. Nejnovějším trendem v péči o pleť jsou lehké krémy s osvěžující gelovou texturou. Vyzkoušejte novou hydratační pleťovou péči Hydra Genius od L’Oréal Paris, obsahující extrakt z aloe vera a kyselinu hyaluronovou ve třech variantách pro všechny typy pleti. Aloe vera obsahuje důležité minerály a poskytuje hydrataci i v nejhlubších vrstvách kůže. Gel z aloe vera je známý pro své nejen hydratační, ale také zklidňující účinky.

loreal

Hydratační péče Hydra Genius, L’Oréal Paris