Která barva sluší všem? Odborníci mají odpověď

Hurá! Existuje barva, která ladí ke každému tónu pleti, tedy sluší všem a každého zatraktivní. A co je ještě lepší zpráva? Je jednou z klíčových barev pro toto jaro.

Od začátku fashion weekové sezony je jasné, že po jemných pastelech se letos do čela dostávají zářivé barvy. Kterou z nich bychom ale podle odborníků měli do šatníku zařadit okamžitě, ať máme jakoukoliv kůži, vlasy i oči? Červenou. A to co nejvýraznější odstín. Právě ten podle expertky Helen Venables z institutu House of Colour správně odráží tón vaší vlastní pleti. "Je to barva, která je přímo v centru barevného spektra, takže jí všechny ostatní barvy přirozeně prochází. Zapříčiní, že v ní každý vypadá zdravěji a pln energie, takže atraktivněji pro okolí."

Podobné výsledky vzešly i z výzkumu pro americkou publikaci Journal of Personality and Social Psychology v roce 2008, který potvrdil, že červená barva zvyšuje celkovou přitažlivost. V 5 pokusech autoři demonstrovali paralelní účinky na člověka: červená, ve srovnání s jinými barvami, pro muže zobrazila ženu jako atraktivnější a více sexuálně žádoucí.

Čas pořídit červený top nebo šaty, co říkáte? Zaručeně vám budou slušet. A nejlépe v kombinaci s růžovou, jako na to letos jdou street style hvězdy.

Podívejte se na našich devět favoritů z online obchodů.