Letní must-have podle Francouzek

Stojíte každé ráno před plnou skříní a fakt nevíte co na sebe? Toto léto si výběr nejlepšího outfitu i doplňků maximálně zjednodušte a jděte na to jako Francouzky. Kromě toho, že se evidentně nějakým záhadným způsobem už rodí s dokonalým stylem, znají plno pravidel. A jak to u nich už bývá dobrým zvykem, všechny je překračují. S ničím si (na oko) nelámou hlavu a to je dělá ještě hezčí a stylovější.

Buďte jako ony, přestaňte dělat kompromisy a místo plné skříně se zaměřte na 5 věcí. Ano, přesně tolik jich totiž potřebujete na celou sezonu. Chcete důkaz? Podívejte se na Jeanne Damas, jednu z nejstylovějších Francouzek současnosti.

Tato It-girl je nejen hvězdou Instagramu a prvních řad na těch nejsledovanějších přehlídkách a dost častých objektem pro street style fotografy, ale taky designérkou. Založila vlastní značku Rouje, ve které nenajdete stovky různých šatů, tisíce triček, ani nekonečné množství bot. V tom to právě je. Navrhuje přesně to, co sama nosí a kolik toho opravdu potřebuje. Na přehlídky klidně jde ve stejných šatech dvakrát, podle jejích fotek to vypadá, že má jen čtvery džíny a pár košil a několik šatů. A přitom vypadá za každých okolností dokonale. Tato ztělesněná esence pravého francouzského stylu totiž moc dobře ví, že plná skříň ještě nezaručuje post módní guru.

Jaké jsou letní must-have podle Jeanne? Potřebujete následující:

  • džíny s vysokým pasem a nohavice do mírného zvonu
  • pár bílých košil
  • květované šaty (ideálně na knoflíčky, protože je můžete nosit rozepnuté přes plavky)
  • slaměné kabelka
  • slaměné espadrilky

Takže až budete zase stát před svým šatníkem nebo v obchodě před další (kolikáté už?) sukní a tričkem, o kterých stejně víte, že si vezmete na sebe maximálně jednou, položte si jednou otázkou. Co by si na sebe vzala Jeanne?

P. S. Nezapomeňte na červenou rtěnku. 

Letní must-have podle Francouzek