Letní slevy jsou tu!

Letní slevy v módních obchodech v nás probouzejí lovecké instinkty, odhodlání válečníků, indiánskou ostražitost a buldočí vytrvalost. Jak to ovšem zařídit, abychom při pohledu na cedulku s nápisem 50% neztratily rozum a nevrátily se domů s taškami hadříků, které celý příští rok zůstanou ležet na dně skříně? Nabízíme vám několik dobrých rad.

Udělejte inventuru

Než se vypravíte do obchodů, nahlédněte do skříně a zjistěte, co především potřebujete. Až se budete v obchodě vrhat po minisukni s leopardím vzorem, je dobré vědět, že jedna navlas podobná už vám rok leží nepoužitá ve skříni.

Neztraťte hlavu

„Chtěla bych si tuto věc koupit, i kdyby nebyla zlevněná?“ Tuto otázku bychom si měly položit pokaždé, než se přiženeme k pokladně v butiku s náručí hadříků extravagantních stříhů a křiklavých barev. Někdy se opravdu vyplatí zaplatit víc za věc, po které opravdu toužíme, než vyhodit tutéž sumu za kupu oblečků, ve kterých se nikdy nebudeme cítit stoprocentně dobře.

Počkejte si na konec

Slevy přicházejí ve vlnách. Na začátku léta pořídíte většinu kousků jen se slevou 20–30 procent, koncem července už to bude 50–70 procent. V případě věcí, u kterých váháte, zda si je opravdu máte koupit, se tedy vyplatí počkat až na konec slevového období.

Do toho nezhubnete!

V období slev obvykle jako první zmizí z obchodů střední velikosti oblečení, které nosí většina žen. Pokud na vás ta vaše velikost na věšáku nezbyla, hlavně se nesnažte utěšit tím, že se nasoukáte do téhož kousku o dvě velikosti menšího. Takový ‚výhodný‘ nákup by vám byl jedině k zlosti!

Až se zima zeptá

Přednostně nakupujte kousky, které se dají nosit nejen po zbytek léta, ale také na podzim a v zimě. Bílé košile, kožené bundy, džíny, bavlněné šály…

Nakupujte nadčasově

Největší slevy se často týkají trendových oblečků, které byly v módě letos, ale už za pár měsíců byste v nich vypadala poněkud passé. Takže na ně zapomeňte. Raději se zásobte nadčasovými kousky, kterých v šatníku nemáte nikdy dost: džíny, bílá trička, spodní prádlo nebo punčochy, to jsou věci, které budete potřebovat letos stejně jako příští rok.

Slevy jsou i on-line

Také internetové obchody pořádají na začátku léta výprodeje. Některé značky dokonce zahajují období slev nejprve ve svých e-shopech a až potom v kamenných obchodech. Pokud se zapíšete na jejich mailing list, budou vás předem informovat e-mailem.