LFW: House of Holland a Julien Macdonald

House of Holland
Pokud bychom měli na úvod shrnout kolekci, kterou Henry Holland připravil, znělo by to asi následovně: upjaté košile kontrastující s podvazky, vybělené džíny, šifon v barvě cukrové vaty a k tomu všemu roztomile kýčovitý hadí vzor. Přesně o tom všem sbírka pojmenovaná Pastel Punks byla. Inspirací pro její vytvoření byly fotografie Gavina Watsona zachycující skinheady a punkery na konci sedmdesátých a v průběhu osmdesátých let minulého století. Velkou roli v linii sehrály kromě pastelových barev, bělidla a hadího vzoru také síťované materiály, zvětšený leopardí potisk a tartan vyvedený v neonových barvách.

Na přehlídku se podívejte v ELLE TV.

Julien Macdonald
Kdybyste na dívku Juliena Macdonalda narazila v noci v temné uličce, zřejmě byste v mžiku položila kabelku na zem a vzala do zaječích. Nové kolekci totiž vládl sleek look uhlazených vlasů, motorkářské tuniky a robotický pohled skrze tmavá skla slunečních brýlí.
Návrhář si vzal za vzor laminát, kůži a chrom používaný na jachtách kotvících u Monte Carla. Robomodelky na mole předvedly origamí kreace, dračí potisky i jednoduché siluety. Trošku nás jen zaráží, do jaké míry se nechal slavný designér, jehož róby s chutí oblékají nejznámější osobnosti světa, inspirovat i haute couture modely Givenchy pro sezonu podzim 2010.
Jaký je váš názor? Má vysoká móda zůstat vysokou módou, nebo s chutí přivítáte její ready-to-wear verzi?

Na přehlídku se podívejte v ELLE TV.