London Fashion Week den 2.

Topshop Unique
Společnost Topshop se už od roku 1990 prezentuje v rámci týdnů módy svými extravagantnějšími liniemi Unique.

Letošní linie jako by vzešla z lesa plného pohádkových bytostí. Celý styling přehlídky nepostrádal na pohádkové bizarnosti, modelky měly velmi husté obočí, účesy byly okázale natupírované a nechyběly ani kožešinové čepice s rohy. Umírněnou barevnost v béžových a šedých valérech s akcenty modrého denimu však rozbíjela velkorysost střihů a vrstvení.

Přehlídka určitě nepatřila k tomu nejlepšímu z LFW, ale její dotažená koncepce za pozornost rozhodně stojí.

http://www.topshop.com/

John Rocha
Tvorba návrháře s čínskými a portugalskými kořeny je v Anglii velmi oblíbená. Rocha se vyznačuje chutí experimentovat a v letošní kolekci představil siluety, v nichž záměrně kontrastují velmi ostré tvary s hedvábnou měkkostí.
„Strávil jsem mnoho času v Argentině a inspiroval jsem se zde tropickou krajinou a přívětivou kulturou,“ uvedl návrhář.
Kolekci provází velmi střídmá barevnost od černé přes pudrově růžovou, bílou a šedou, ale celkový styling působí velmi rozvolněně a svěže.

http://www.johnrocha.ie/

House of Holland
Alexa Chung nebo Pixie Geldof milují tuto značku pro její mladickou svěžest.

Ani letos nechyběly cukrátkové barvy a střihy nápadně připomínající hiphopový styl ulice. Kolekce je plná svetrů v maxidélce s ornamentem hiphopových šátků, overalů a extraminišatů s průstřihy. Celá řada byla doplněna krásnými kotníčkovými botami na platformě s barevným pruhem od Charlotte Olympia a velmi výraznou bižuterií.

http://www.houseofholland.co.uk/

Přečtěte si o dni prvním.