Longchamp poprvé na fashion weeku v New Yorku

Oslavy 70. narozenin kultovní francouzské značky Longchamp pokračují další báječnou událostí , a tou je první velká módní přehlídka prêt-à-porter značky  Longchamp na zářijovém Fashion Weeku v New Yorku. Jedna z mála rodinných a nezávislých luxusních značek, tak si tak ke svým kulatým narozeninám nadělí speciální dárek. 

Touto událostí vyvrcholí vyjímečný narozeninový rok, který se nese ve znamení „Ameriky“. Nejprve Longchamp slavnostně otevřel nový butik na Páté Avenue v NYC, poté oznámil novou spolupráci s kultovním módním návrhářem Shayne Oliverem a odhalil novou múzu značky, jíž je jedinečná Kendall Jenner. 

Během posledních let rozšíříl Longchamp své kolekce prêt-à-porter a potvrdil tak přerod značky, jež je známá zejména díky svým ikonickým kabelkám, na značku lifestyleovou.              

"Cítili jsme, že nyní je ta pravá chvíle posunout se dále a představit naší vizi ženy Longchamp – kosmopolitní a dynamické. », vysvětluje Sophie Delafontaine, umělecká ředitelka značky Longchamp "Longchamp vždy následoval svůj instinkt.  Můžeme si to dovolit, protože jsme nezávislá, rodinná společnost a vybrali jsme si New York, protože nás nepřestává inspirovat jeho svoboda a neutuchající energie."

Přehlídka v New Yorku představuje jednu ze dvou hlavních událostí, které Longchamp na září chystá, současně bude probíhat velká oslava 70. narozenin v l'Opéra Garnier v Paříži. A jak dodává Marie-Laure Dubuisson, ředitelka pro Marketing a mezinárodní komunikaci, tyto dvě zdánlivě odlišné události se perfektně doplňují. 

"V Paříži oslavíme 70 let luxusu a savoir-faire značky Longchamp, kdežto New York je symbolem  budoucnosti a dalších nadcházejících 70ti let."

Steven Kolb, generální ředitel a předseda Rady módních návrhářů (le Council of Fashion Designers of America či CFDA), také vyjádřil své nadšení: 

"CFDA se opravdu těší, že bude moci přivítat Longchamp v září v New Yorku. New Yorkský Fashion week je opravdu skvělou příležitostí pro všechny módní tvůrce, kteří jsou přítomni na americkém a mezinárodním módním trhu."

Módní přehlídka Longchamp se bude konat 8.září 2018, místo bude upřesněno.

 

Kolekce Longchamp FW18: