Malé faux–pas na Elle Style Awards

Ačkoliv se jednalo o módní show spojenou s vyhlášením cen v kategoriích, které mají k módě a stylu velmi blízko, ve skutečnosti tato akce hranice módního světa dalece přesáhla.

Událost Elle Style Awards se svým prvním ročníkem zapsala do společenských kuloárů úspěšně. Úspěšná byla hlavně proto, že dokázala spojit módní svět s klasickým světem showbusinessu.
V rámci galavečera mohli hosté zhlédnout dvě profesionální módní přehlídky. Při té první oslovili zástupci časopisu Elle české módní návrháře, aby pro slavnostní večer vytvořili speciální modely na téma „Červená & Černá“. Na úspěšné módní kolekci, která byla předvedena profesionálními modelkami z agentury Elite Model Look, se podíleli návrháři jako Klára Nademlýnská, Denisa Nová, Natálie Steklová, Kamila Salomon, Leeda, Timour et group, Helena Mertlová, Radka Kubková, Tatiana Kovaříková, Alice Abraham, TiQue, Liběna Rochová, Jakub Polanka, Muset a Beata Rajská.
Druhou kolekci, která byla v rámci večera představena, do Prahy přivezla francouzská návrhářka Charlotte Deffe. Tato kolekce byla sestavena z návrhů jmen slavných módních tvůrců a dostala název „The Best of the Fashion World“. Charlotte Deffe mimo jiné sáhla po návrzích Diane von Furstenberg, Byblos, Chloe, Etro, Herve Leger by Max Azria, Jean Paul Gaultier, JC de Castelbajac, Just Cavalli, Kenzo, Max Mara, Sonia Rykiel a dalších.

Obě přehlídky v Praze v rámci Elle Style Awards zazářily opravdu skvěle. Jednomu malému faux–pas se však přece jen nevyhnuly. Modelky měly v rámci choreografie scházet po opravdu příkrých schodech, navíc většina z nich na vysokých jehlových podpatcích. Snad každého, kdo přehlídku viděl, už na začátku napadlo, zda tuhle krkolomnou úlohu všechny modelky ustojí. Opravdu se však stalo, že při druhé přehlídce jedna z nich špatně zkoordinovala sestup a skácela se po těchto strmých schodech dolů. Pád vypadal opravdu hrozivě a snad jen díky okamžitému zásahu jednoho z diváků sedících v přední řadě dopadlo všechno dobře. Tím zachráncem byl Paľo Habera, manžel a doprovod jedné z porotkyň Elle Style Awards – Daniely Peštové.
„Paľo zareagoval opravdu bleskově. Moc jsem mu za to v zákulisí děkovala. Byl to trapas, ale doufám, že to všichni přešli s nadhledem a už se na to zapomnělo,“ řekla nám s úsměvem modelka, které se toto malé společenské „klopýtnutí“ stalo.