MFW report: D&G, Max Mara, Moschino a Fendi

Dolce & Gabbana

Nestačily vám slavné monogramy DG? Máme dobrou zprávu. Italské duo nabízí celou abecedu. Z kolekce plné zářivých barev přecházel zrak. Neony se míchaly s klasickou škálou, kterou tlumila bílá a černá. Motiv písmen byl buď nepravidelný, tvořil rovné řady, či v hroznu visely na náhrdelníku. Rozjásaná a street linie víc připomínala jarní a letní módu než podzimní. Tomu dopomohly i conversky na klíncích. Tomu, že jde o módu na podzim a zimu, nasvědčovaly jen kožešiny, tvíd a sem tam parka, kterou měly modelky přehozenou přes jemně průsvitné hedvábí. Vrcholem přehlídky byly péřové sukénky. Prostě vogue!

Max Mara

Maximální minimalismus. Velmi jednoduchou (ale rozhodně ne nudnou) a nadčasovou kolekci pro podzim a zimu předvedla Max Mara v tlumených tónech nude, smetanové, světle šedé a černé. Střihy byly velmi striktní, doplňky prakticky žádné. Jediný výraznější prvek bylo opakující se téma pásku, který buď šaty jen spínal, či úplně obepínal a strohým střihům dával ženskou linii. Celá přehlídka vyvrcholila šaty z vzorovaného plédu a až na zem dlouhým kabátem.

Fendi

Nová kolekce je přesně taková, jakou byste od linie pro podzim a zimu čekali. Alespoň co se týče tvarů a střihů oblečení. Základem jsou hlavně kabáty, kalhoty a sukně končící těsně nad koleny. Aby vám ani v takové sukni z hřejivého materiálu nebyla zima na nohy, v linii najdete i punčocháče v brusinkové, hořčicové, cihlové nebo kávové barvě. Celé přehlídce vládly zemité odstíny barev společně s vínovou nebo tmavě modrou. Ve Fendi chladné počasí nepodceňují a na molo poslali také modelky v různobarevných chlupatých kožiších. Nebáli se ani dalších experimentů s materiály, a tak se objevily modely z plsti, flanelu, úpletu i v croco stylu. Vánici přečkáte v ‚lyžařských‘ brýlích a námrazu ustojíte díky klasickým přepásaným botám Mary Jane.

Moschino

Italská značka vsadila na pánský styl. Celá kolekce může trochu připomínat tvorbu značky Balmain. Na mole tak modelky s barety na hlavě předvedly například dvouřadá vojenská saka s precizními detaily. Celé kolekci vládla barevná kombinace tmavě modré a zlaté a perleťové. Podle některých je zlatá novou černou, a tak zde i malé černé našly konkurenci v ‚malých zlatých‘. Blyštivou krásu vystřídala i chic klasika černé a bílé. Nechyběly ani pro zimu neobvyklé květinové vzory. Nakonec se objevily i šaty v tělové a saténové starorůžové. Elegantní kolekce si tak vzala to nejlepší z pánského i dámského šatníku.

Galerie z přehlídek najdete na našem profilu facebook.com/ELLE.cz