MFW S/S 2014: DOLCE & GABBANA

Kreativní ředitelé vlastní módní značky nás už pravidelně ve svých kolekcích zvou na Sicílii. A není se čemu divit. Díky obyvatelům, krajině i historii se jedná o nevyčerpatelný zdroj inspirace. Tentokrát nás fashion průvodce po krásách ostrova jižní Itálie zavedl mezi antické ruiny jónských sloupů v Syrakusách, jejichž motivy byly převedeny na plátno šatů. Jako pohlednice z cest. Řecké kořeny se promítly i v gladiátorských sandálcích a zlatých maxiopascích. Ač linie čerpala zdroj z kultury staré 2500 let, Domenico a Stefano šatům dali šťávu díky čistým střihům a lehkým materiálům.

Přestože se návrháři lehce odklonili od pro ně typického umocňování temperamentních a svůdných italských signorine, stále se jednalo o přehlídku, jíž předobrazem stály sicilské ženy. Proto v kolekci nemohly chybět ani typické artikly jejich šatníku - černá krajka, střih siluety přesýpacích hodin, hříšná rudá či puntík. Ty pak narušily odstíny písku (odkazující na syrakuský panteon), vzory květin a barevné kožešiny, jež jarním a letním kouskům dodaly aristokratickou honosnost.

Podívejte se do galerie na fotografie celé kolekce a připravte si kreditní kartu. Hned potom si totiž zaručeně budete chtít koupit letenku na Sicílii.

Ciao!

MFW S/S 2014: DOLCE & GABBANA