Milan Fashion Week - den 3

Třetí den jsem odstartovala zostra, přehlídkou TOD`s. Dorazila jsem na místo a už ve dveřích vidím Irinu Shayk s Diegem Della Valle, ředitelem společnosti Tod`s a Hogan. Vždycky se mi v takových chvílích trochu zastaví dech, ale pak se uklidím a řeknu si, že to jsou také jen lidi. Usedám, čekám obvyklých 20 minut, než to začne. Hraje moje oblíbená písnička od Blur, Song 2 a tuším, že se mi přehlídka bude líbit. Na kolekci TOD`s mě zaujaly zemité barvy, zvířecí vzory, minimalistické střihy a nemůžu opomenout překrásné modelky. Po skončení show rychle přejíždím na další akci.

SPORTMAX, říkala jsem si, co od této značky čekat? Baví mě pozorovat ten ruch okolo přehlídek. Nasazuji si brýle, bez nich bych neviděla detaily. Pomocníci stahují folii z přehlídkového mola a objevuje se růžový písek. Nová kolekce Sportmaxu je klasika přetvořená do moderního stylu, vše pracuje se siluetou těla. Sportmax se snaží propojit haute couture s ženskými tvary a futuristickým designem. Nově jsem u nich zaregistrovala tenisky a sluneční brýle. 

Jelikož jsem přehlídku ICEBERG nestíhala, požádala jsem svoji kamarádku Tatianu (@tani0ka), aby mi ji pro vás popsala. Díky tomu, že měla vstup i do backstage, pořídila i skvostné fotky.

„Kolekce Iceberg se představila v několika etapách, které byly oddělené barvami. První charakterizovala královská modrá a černá, následovalo odlehčení a několik bílých looků, pak návrat do tmavých odstínů s neonovými prvky a to nejlepší nakonec – šest růžových looků. Vlasy a make-up byly super futuristické, a jelikož jsem měla možnost vidět i přípravy v backstage přehlídky, musím říct, že celý tým hair & make-up artistů makal na 100% s úžasným výsledkem, skvěle ladil s kolekcí. Jednoznačně se ukázal i posun značky, jež v minulé sezoně vsadila na ,all about logo‘ a na téměř každém kousku jsme mohli vidět obrovské nápisy Iceberg, spoustu glitrů a teplákoviny. Teď jsme se dočkali více elegantních kousků a ženštějších střihů. Myslím si, že jedním z důvodů té změny je i moje známá Clara Grosso, designérka Icebergu, která je velmi inovativní a super fresh.“

Cestou z přehlídky Sportmaxu vyzvedávám svého dlouholetého kamaráda Francesca, který si za mnou udělal výlet z Česka. Je to poloviční Ital, takže je jasné, že mít ho po boku je pro mě docela výhodné. Společně jdeme na re-see BULGARI, které se koná v Bulgari Resort Milan, který patří k nejluxusnějším hotelům ve městě. Uvnitř se setkáváme s Adamem (PR managerem značky), který nám představuje novinky z dílny Bulgari a taky nám dává pár tipů, kam zajít mezi přehlídkami. Více o novinkách od Bulgari se dozvíte v dalším z článků.

Jestli chcete vidět, jak probíhá MFW v přímém přenosu, sledujte náš Instagram @elleczech. 

Fotoreport z 3. dne: