Milan Fashion Week: na slovíčko s Elisabettou Franchi

Designérka Elisabetta Franchi je v Itálii velká hvězda, což bylo na její přehlídce jasně rozpoznatelné. Zatímco na ostatních show se mi atmosféra zdála spíše neosobní, na představení nové Elisabettiny kolekce pro podzim a zimu 2019 jsem si připadala jako na velké party s italskými přáteli. Všichni byli oblečení do jejích modelů a opravdu jsem na místě cítila jejich upřímnou lásku k ní. 

Jelikož Elisabetta nemluví anglicky, poprosila jsem svého kamaráda Francesca, aby mi dělal překladatele. Díky tomu se celý rozhovor nesl ve velmi přátelském duchu.

KW: Jaké jsou tři charakteristické znaky tvé nové kolekce?

EF: Čepice, která symbolizuje astronautskou helmu. Pásky s logem na sponě. A vůbec hlavním znakem jsou geometrická loga EF, které propojují celou kolekci. 

KW: Čím jsi se inspirovala při tvorbě kolekce?

EF: Seriálem Start Trek a 60. léty.

KW: Letos se otevřel tvůj první obchod v Praze, byla jsi ho navštívit?

EF: Bohužel ne, ale mám v plánu pár cest a jednou z nich je i Praha. Kdyby to šlo, tak bych nejradši využila přemístovač, který používali ve Star Treku, abych mohla cestovat rychlostí světla.

KW:To bychom chtěli všichni. Kdo je tvojí největší ikonou?

EF: Pokud máš na mysli aktuální kolekci, tak je to jednoznačně Jacqueline Kennedy. Velká žena s velkým stylem.

KW: S tím souhlasím. A obecně?

EF: V dnešní době jich je opravdu mnoho, ale vlastně žádná. Jacqueline mě inspiruje i dnes a to se o těch dnešních říct nedá.

KW: Módní svět zásáhla smutná zpráva o Karlu Lagerfeldovi. Znala jsi se s ním osobně a jaký na něj máš názor?

EF: Bohužel jsem se s ním osobně nepoznala. Ale byl velkým vizionářem, který pokračovat ve snu Coco a zároveň se dokázal přizpůsobit moderní době, aniž by zapomněl na její styl.

Ukázka z přehlídky a backstage Elisabetty Franchi: