Milán končí. Připravte se na Paříž!

Marni

Na jaře se budou kombinovat barvy, na podzim vzory. Alespoň to je vize Marni. Značka vyslala na molo kolekci plnou geometrických linií, které se mísí mezi sebou. Už proto zůstal střih modelů velmi subtilní a minimalistický. Záplava barev a vzorů byla doplněna akcenty flitrů či kožešiny. Nejvýraznějším kouskem pak byly až k lokti sahající gorilí rukavice. Linie se skládala převážně z hrubších a teplých materiálů. Svou roli i zde sehrály kožichy (někdy poskládané z několika typů kožešiny) a samozřejmě kůže. Vypadá to, že bez těchto dvou atributů se v zimě neobejdeme.

Emporio Armani
Temné sexy kolekci plné promyšlených linií a střihů bezpochyby dominovala černá. Ale rozhodně to nebyla nuda. Díky ní vynikla nadčasovost a sportovní elegance Armaniho modelů. Dráždivě působily především průsvitné krajky, drchané lemování a na útlé řemínky vázané saténové střevíčky. Třpytivou večerní černou postupně vystřídal záblesk bledě modré. Městský styl kolekce umocnily pohodlné úplety a vysoké jezdecké holínky na nízké platformě, ve kterých jde přečkat podzim i zimu. Linie byla střízlivá, přesto nápaditá.

Missoni
Značka známá tím, že se příliš neřídí módními trendy a jde si svou vlastní cestou. Stejně tak tomu bylo i v kolekci pro sezonu podzim/zima 2011. V roztodivné kolekci byla největší pozornost věnována hlavně dlouhé siluetě a pro zimu typickým pleteninám a kožešinám. Vybledlé barvy a vyšisované potisky dodávaly celé kolekci tu pravou ospalou zimní atmosféru. Hlavní roli hrály hlavně kalhoty se širokými nohavicemi a dlouhé sukně. Designéři si ze zvířecích potisků zvolili pro zimu hodně netradiční hadí vzor. Ten se vyskytoval na krátkých bundách a dlouhých kabátech, i v několika barevných provedeních na jednom kousku oblečení. Své místo si vydobyly květinové potisky podzimních rostlin i barevné přechody.

DSquared2
Pokud jste si během týdnů módy zvykli na rozevláté sukně nebo romantické huňaté svetry, pak vás kolekce dvojčat Dana a Deana rozhodně probere! Ti šli totiž jako vždy po něčem úplně jiném. Inspirací se jim stala ostřílená žena z hor – zlatokopka z Klondiku. Zlatá horečka vypukla! Drsná příroda si žádá pořádné kožichy, dlouhé kabáty, výrazná ramena a jak jinak než upnuté džíny a kožené sukně. Každá ostrostřelkyně vyšla na molo ve správném klobouku a dlouhých rukavicích. Z materiálů nejvíce využili kůži a džínovinu. Nejsilnější barvou se stala elegantní černá. A boty? Vysoké šněrovací s bruslařským nožem místo platformy.