Milano is exc(ELLE)nt

Gucci

Andrea: Nový designér Alessandro Michele překvapil poměrně těžko stravitelnou show, která více než fashion připomínala návštěvu univerzitní knihovny, ale jednotlivé outfity byly více než srozumitelné, až si troufám říct, že pro holku jako já dechberoucí. Trochu mě překvapilo, že značka jako Gucci tentokrát neprezentovala jediné boty s vysokými podpatky, ale říká se, že Gucci odchodem Fridy Giannini prošlo revolucí. Pak tedy Viva Gucci, a za sebe můžu říct jediné: WOW and congrat! Kdyby to bylo na mně, koupím si celou kolekci (kromě bot), ale kdybych si měla vybrat jen jeden jediný kousek, pak by to byl jistě kožešinový kabát s vyšívanými ptáky na zádech:

Snimek_obrazovky_2015-03-03_v_14.24.19

Jan: Největší překvapení, které se letos na milánském fashion weeku odehrálo, bylo představení kolekce Gucci od čerstvě jmenovaného kreativního ředitele značky Alessandra Michele. Místo dvou show pouze jedna, místo 1200 míst na sezení pouhých 600 a místo přímočarého sexu filozofující romantismus. Na mole se vznášely dívky jako z univerzitní knihovny, intelektuálky, co ale přesně vědí, co chtějí, a co budou po setmění na koleji možná mnohem divočejší než sexy holky z baru s prodlouženýma řasama.

 
 
 
 
 
Salvatore Ferragamo 
Andrea: Už několik let jistota. Perfektní střihy, krásná silueta, klasické, ale zároveň moderní barvy. Nejvíce se mi líbila kombinace hedvábí a průsvitného tylu a kožešiny. Můj favorite look? No. 17:
Snimek_obrazovky_2015-03-03_v_14.29.46 
 
Jan: Nejen pro to, jak umí Massimiliano Giornetti pracovat s barvami, se jeho kolekce pro Salvatore Ferragamo dostala u mě na první místo. Je tady také pro své luxusní, ale moderní siluety, vytříbený decentní styl a fakt, že jeho šaty můžete vzít z mola rovnou na ulici. A sklidíte okamžitě potlesk a hvízdot (určitě tady v Itálii). Navíc celá kolekce osciluje mezi inspirací v architektuře přelomu 50 a 60 let a osmdesátkami z amerických seriálů. Geniální kombinace!
 
 
 
 
 
Dolce & Gabbana
Andrea: nebylo to sice o módě, ale milovali to všichni. Stefano a Domenico tentokrát vypustili na molo kromě devadesáti modelů (čímž vytvořili pravděpodobně největší show v historii fashion weeku) i několik miminek a dokonce těhotnou Biancu Balti. Stoprocentní vydíračka zabrala. Nikdo jiný si něco podobného nemůže dovolit. Tihle dva Sicilané ano. A víte vy co? Chci sukni s nápisem per te Mamma (pro tebe mami). 
 
Snimek_obrazovky_2015-03-03_v_14.34.23
 
 
 
 
 
Trussardi: 
Jan: Asi nemůže existovat nic hříšnějšího než čokoládově kožená kolekce. Gaia Trussardi, před dvěmi lety jmenovaná kreativní ředitelka značky a pravnučka zakladete módního domu Danteho Trussardi, si toho je určitě vědomá. Poslala na molo kolekci z kůže tak jemné, že vypadá a pohybuje se jako jemná látka a tak hnědé, že máte pocit že si musíte kousnout. Přidala navíc pár odstínů šedé a siluety jako z filmu Tělo jako důkaz a Osudová přitažlivost a je z toho třetí místo. Nový minimalismus tak retro, jak to umí jen Italové.