Móda má zelenou

Módní návrháři, jako jsou Stella McCartney a Alexander McQueen, bijí na poplach: módní průmysl se musí očistit od chemických látek a škodlivin, které ničí naši planetu. Přejí si, aby se co nejvíce používaly organické materiály. Přichází boom ‚zelené módy‘.

Hlavní butik, který se specializuje výhradně na eko módu, je kolektivní projekt módních návrhářů Ekovaruhuset. Najdete ho v New Yorku, Stockholmu a nyní konečně otevřel i v Paříži. Všichni se totiž už dlouho podivovali nad tím, jak je možné, že ve městě, které je hlavním zdrojem módní inspirace, stále eko butik chybí.

První eko butik v Paříži

Eko butik Ekovaruhuset měl 5. května grandopening v Paříži. Zatím je nejlépe zařízený. Pařížský Ekovaruhuset je plný kolekcí podle posledních trendů a outfity jsou výhradně z organických látek, které přírodě neškodí. Najdete zde také oblečení navržené zakladatelkou Ekovaruhuset Johannou Hofring a dalších návrhářů ztotožňujících se s eko stylem, jako jsou Meiling Chen, Mika Machida a Kaori Yamazaki.

Eko neznamená bez barvy

Pokud v sobě máte zafixovaný pocit, že eko móda = vytahaná batikovaná trička a lněné kalhoty (mimochodem, nic proti), jste na omylu. Na těchto modelech rozhodně nepoznáte jestli, jsou bio, nebo ne - na kráse jim rozhodně nebylo ubráno.

Vybírat můžete z několika stylů a také podle toho, kolik peněz si přejete do módy a doplňků investovat. Butik Ekovaruhuset nabízí obrovskou řadu luxusních, ale také běžných značek.

Když vstoupíte, dýchne na vás optimistická atmosféra a to díky škále pestrých barev. Záleží jen na vás, jestli se necháte uchvátit lehounkými volánovými šaty od Camilly Norrback, které svou něžností připomínají okvětní lístky nebo vyloženě super chic kolekcí Black Noir.

Módní eko značky, které vás zajisté zaujmou, jsou Butter London, Nvey Eco a Timothy Han. Mladistvá eko značka Victoria Christmas je jemná, něžná a také velmi "posh", roztomile rozpustilá je zase Little Anh-Em.

Pokud se zrovna nechystáte do Paříže, můžete si butik a to, co nabízí, prohlédnout na stránkách Ekovaruhuset.se