Móda na internetu – nebojte se nakupovat

Brouzdáte na stránkách internetu a hledáte novinky z této oblasti? Ale když na ně narazíte, máte strach si je v e-shopech koupit? Řešíte otázku, zda do toho jít, jestli tím neriskujete své peníze a následné zklamání? Nebojte se a jděte do toho. Obzvlášť když se to týká módy. V Česku je v kamenných obchodech stále ještě malý výběr luxusních značek. Jejich zastoupení najdete převážně v Praze, takže pokud bydlíte například v Ostravě, je pro vás finančně výhodnější objednat si zboží on-line. Navíc e-shopy vám díky své rozsáhlé nabídce umožní být originální, protože kolik lidí si objedná právě ty samé boty značky Luciano Padovan, kabelku od Francesca Biasii nebo náhrdelník Antica Murrina, když tyto italské značky nemají v Česku svá zastoupení?

Mnoho z nás řeší, co když mi boty nebudou sedět? Nic se neděje, zabalíte je a obratem pošlete zpět se žádostí o výměnu za jiné číslo nebo vrácení utracené částky zpět na účet. E-shopy jsou zákonem povinny vrátit peníze nebo vyměnit zboží do 14 dnů od odeslání zásilky. Pokud se bojíte, že koupíte ‚fake‘, zkuste si na internetu najít doporučení a články o daném e-shopu. Jestli se o něm píše v dobrém, pak bude prověřený. Další známkou kvality obchodu je nabídka způsobu plateb. Nabízet pouze platbu předem není tak docela v pořádku. E-shopy by měly umožnit více variant – platbu kartou, na účet, ale především i na dobírku. Poté je na vás, zda poprvé zvolíte sice dražší, ale ověřenou platbu na dobírku a v případě spokojenosti při dalším objednání využijte levnější způsob.

Očekáváte-li profesionální, příjemné a férové chování on-line obchodu, pak buďte féroví i vy. V případě, že se rozhodnete, že o zboží nestojíte, obratem to e-shopu oznamte a požádejte o stornování objednávky, aby vaše zásilka neležela tři týdny na poště, než se vrátí zpět k provozovateli e-shopu. Mohli byste se poté dostat na černou listinu, kterou on-line obchody mezi sebou sdílejí a kterou se chrání před zbytečnými investicemi do zboží, balného a poštovného.

Užijte si nakupování na internetu. To čekání na pošťáka, který vám donese vysněné boty nebo kabelku, stojí za trochu toho adrenalinu.