Móda nejen pro mladé: influencerky 40 plus

Žijeme ve světě, v němž je mládí adorované a glorifikované natolik, že jeho ztráta v nás vzbuzuje strach, a proto se všemožně snažíme neúprosně ubíhající čas zastavit, zpomalit, oddálit a utrhnout si z bochníku mládí co největší kus. Co nejvíce si ho užít, co nejvíce toho stihnout, protože jak zaklepe čtyřicítka nebo padesátka na dveře, nastane období, kdy se například móda stane zapovězenou zónou, jež nám už nebude patřit.  

Že to není pravda, naštěstí dokazuje stále více lidí. Ani s věkem se nemusíte vzdávat módy (a vlastně ničeho, pokud nebudete chtít). Můžete vypadat skvěle, ne-li lépe než zamlada. Lépe se znáte, víte, co vám sluší, a můžete si už leccos dovolit.  

Tak se toho nebojte a na věk nehleďte. Tyto ženy nosí všechny trendy, které jsme zvyklí vídat na devatenáctiletých cool dívkách z Instagramu. Balenciaga punčocháče, barevné tenisky, sukně, květované i hadí vzory. Proč se říká, že se tyhle věci s přibývajícím věkem „nesmí“?

 

Grece Ghanem

Grece je dvaapadesát, šedé vlasy neschovává pod nánosy chemické barvy a před svým věkem neutíká. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Caroline de Maigret

Caroline je typická Francouzka. Ve svých 43 letech se rozhodně nebojí ukázat vrásky ani šediny. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Inès de La Fressange

Francouzky mají na stárnutí s grácií nejspíše nějaké kouzlo. Jak jinak si vysvětlit, že jedna z prvních francouzských topmodelek je i v jednašedesáti módní ikonou a srší energií. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Linda Rodin

Linda Rodin založila firmu v 59 letech. Dnes, v sedmdesáti, je příkladem toho, že je vám vždycky tolik, na kolik se cítíte. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Suzi Grant

Osmašedesátiletá Suzi ukazuje, že na dráhu influencera na Instagramu se můžete vydat, i když je vám přes dvacet. Říká se tom alternativní stárnutí, jak píše Suzi Grant ve svém biu na Instagramu. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Maye Musk

Modelce, babičce a odbornici na stravování je sedmdesát a je považována za jednu z nejkrásnějších žen světa. Novinové titulky, jež se podivují nad tím, že byla tady nebo támhle tou nejlépe oblečenou dámou, ukazují, že mít styl i v důchodu je zřejmě pořád ještě zvláštností.