Modelka Veruschka jako nová tvář Acne Studios

Nedávno se na přehlídky i do kampaní vedle Gigi Hadid a Kendall Jenner nominovala modelka Lauren Hutton (73). V Miláně zavírala společně s Gigi přehlídku Bottega Veneta, stala se letos jednou z tváří kampaně Calvin Klein Underwear (ano, opravdu spodního prádla) a spolu s Kendall, Kirsten Dunst a dalšími natočila černobílé video, které režírovala Sofia Coppola. 

02 acnestudios resort18 1496846544 d0bfc

Německá modelka Veruschka, múza fotografů Richarda Avedona, Helmuta Newtona i Irvinga Penna, byla v šedesátých a sedmdesátých letech jednou z prvních supermodelek a také nejvytíženější. Veruschka byla díky své řezané tváři a výšce 190 centimetrů nepřehlédnutelná. 

05 acnestudios resort18 1496846547 ad354

V nejnovějším lookbooku módní značky Acne Studios - Resort 2018 se objevuje s krátkými vlasy a v džínách. Je jí sedmdesát osm, ovšem vypadá o polovinu mladší. 

Je to už několik dekád, kdy o Veruschce Richard Avedon mluvil jako o "nejkrásnější ženě světa". Veruschka je navždy zachycena i na filmovém plátně, a to v jednom z nejikoničtějších filmů své doby - Zvětšenina režiséra Michelangela Antonioniho. Veruschka tu hraje sice trochu sebe samu a vedle Francouzky Jane Birkin ztělesňuje modelku svádějící nebo spíše sváděnou fotografem v podání mladého Davida Hemmingse. 

acne studios r18 1 e5845

Kreativní ředitel Acne Studios Jonny Johansson resort kolekci popisuje slovy: oversize silulety, rozdrbanné džínové bundy, dlouhé rukavice, legíny s potiskem.

Ne vždy to měla Veruschka von Lehndorff v modelingu jednoduché. Než získala status ikony, byla kritizována svým agentem pro svoji "žirafí" výšku a "obrovské" číslo nohy. Veruschce pak pomohl právě Richard Avedon, s kterým pro módní časopis Vogue nafotila několik "nezapomenutelných" editorialů. 

image 18068

Veruschka sice už dávno není hvězdou přehlídkových mol ani editorialů, ale komeční zakázky bere i po sedmdesátce. Před několika lety to byla kampaň pro highstreet značku Target nebo pro britského návrhaře Gillese Deacona.