Módní novinky

Tracy Emin pro Longchamp
Taškou ‚Always me‘ chtěla britská umělkyně a návrhářka všem ženám vzkázat: „Přestože jste hodně zamilovaná, nikdy nezapomínejte sama na sebe.“ Na psaníčku ‚Vážka‘ je vyšitý sameček tohoto hmyzu a tašky ‚1621‘ a ‚1623‘ se dají složit jako cestovní kufry. Společný jmenovatel – láska, muži a cestování. To je příběh o mezinárodní ženě cestující po celém světě za poznáním své mezinárodní lásky s mezinárodním mužem. Vytvořila ho slavná Britka Tracy Emin jako kolekci tašek, kabelek a kufrů k 10. výročí značky Longchamp. Důvod, který vedl umělecké ředitele Longchamp k výběru Tracy, je především její jedinečný styl patchwork (šití z různobarevných kousků). A proto nezapomeňte třeba jen navštívit koncem října prodejnu Beltissimo (Obecní dům, Praha 1, tel. 222 022 320), kde až do vyprodání bude kolekce vystavena.

Prada v Praze
Konečně jsou boty od italské značky Prada i u nás.
Prodejna sídlí v pasáži Koruna na Václavském náměstí a nabízí kolekci Prada Sport pro podzim a zimu.

Kudy? Tudy
Vybrané oblečení vintage second hand, spousta originálních kousků od mladých návrhářů a designérů z pražské Akademie výtvarných umění, hedvábné kabelky a oblečení od vietnamské návrhářky Mimi, jedinečné prádlo od Martiny Lukešové (zn. Fetish), móda z Berlína a šperky z Guatemaly. To je současný sortiment obchůdku v Saské uličce na Malé Straně (dříve Mýrnyx Týrnyx) pod vedením majitelky Kristýny Laubeové. Spojte si procházku starou Prahou s poznáním módy odjinud a zavítejte do stylového butiku.

Incognito Secret fashion
Není to jen Londýn, Paříž či Milán, kam se jezdí za nákupy extravagantního a originálního oblečení. Skvělé věci navrhují i v Izraeli. Ale až tam nemusíte. Od 15. října najdete to nejlepší od nejúspěšnějších izraelských návrhářů v novém obchodě Incognito – Secret fashion (U Zvonařky 9, Praha 2). Jejich modely a doplňky jsou jiné, ale přesto nositelné a lehce kombinovatelné. Tedy oblečení pro ženy, které se módou baví a nevadí jim pohledy druhých. Značka, pod níž tvoří matka s dcerou Ani & Adi Jacobson, nabízí šaty pro mladou i střední generaci. Katomenta je značka návrhářky Hayi Nir. Špičkové boty navrhuje Dudi Miami pod označením Miami Shoes. Doplňky vytvářejí návrhářky Ruthy Kraus a Ruti Friedlander (Unicum). Butik bude otevřen každý všední den od 11 do 20 hodin.