Módní provokace a květinové orgie v Miláně

K hvězdám italského fashion weeku patří to nejlepší, co branže vůbec nabízí. Gucci, Dolce & Gabbana, Fendi, Prada, Versace, Moschino, Giorgio Armani nebo Bottega Veneta – to jsou stálice milánského týdne módy.

Už začátek fashion weeku naznačoval, že půjde o něco mimořádného. Na přehlídce Frankieho Morella se strhla velká vodní bitva. A co se dělo dál?

Gucci
Oranžové blejzry, zelené sukně, kalhoty v tyrkysové barvě – Frida Giannini poslala svou kolekcí jednoznačný signál. „Tentokrát chci provokovat,“ řekla po své přehlídce návrhářka. Jako svou hlavní inspiraci jmenovala Marrákeš a fotografie z pozdních sedmdesátých let. Kolekce s názvem Sophisticated Seduction nabídla ale ještě víc. Její druhou část, která byla zasvěcena krémovým tónům, uzavřely sexy kožené minišaty zdobené třásněmi a peřím.

Video k přehlídce zde.

Alberta Ferretti
Ve své letní kolekci se Alberta Ferretti odklonila od luxusního lady looku, který vyznávala v posledních sezonách, a zkusila něco nového – romantiku. „Důležitá je fantazie,“ řekla návrhářka a předvedla splývavé saténové šaty s květinovým potiskem, hippie sukně a krajkové topy doplněné romantickými sandály. Celkový uvolněný romantický styl vyšperkovala transparentními detaily, které se postaraly o dráždivý efekt modelů.

Video k přehlídce zde.

Fendi
Přehlídku Fendi pro jaro/léto 2011 otevřely bílé šaty s objemnou siluetou. Následovaly intenzivní tóny oranžové, fialové, tyrkysové a červené. Navzdory výrazným barvám hrál hlavní roli přehlídky důraz na detail, který se u jednobarevných šatů postaral o extravagantní efekt.

Video k přehlídce zde.

Dolce & Gabbana
Stefano Gabbana a Domenico Dolce uspořádali v Miláně velkou zahradní slavnost. Květinové potisky a detaily, červeno-bílá kostka nebo široké kalhoty — přehlídka domu Dolce & Gabbana měla nepočítaně atributů letních zahradních party. Příští léto se bude slavit! Takže co vzít podle návrhářského dua na sebe? Splývavé květinové šaty s úzkým páskem, kabelku s minimálně čtyřmi zipy a květinový šátek.