Módní střípky: Alexa Chung chystá vlastní značku oblečení

Alexa Chung potvrzuje status módní ikony. Nejenže se v minulých měsících stala tváří jednoho z nejznámějších francouzských výrobců kabelek Longchamp a šperkařské firmy Agatha, spolupracovala se značkou Maje, navrhla řadu dekorativní kosmetiky pro Eyeko a vydala knížku IT… Teď se chce dokonce naplno věnovat oděvnímu designu. V příštích dvanácti měsících prý poprvé nebude muset pracovat od devíti do pěti, tak si na svůj sen najde čas. A pokud se do jejího nového projektu odrazí preppy styl jí vlastní, tak se máme na co těšit. 

Prada povídky on-line

Miuccia Prada je známá pro své netradiční propojování umění a módy. Svou značku už spojila s moderním uměním, architekturou i filmem. Její poslední počin se ale týká literatury. Italský módní dům vyhlásil loni soutěž pro spisovatele. Jejich úkolem bylo přenést na papír pocit, jakým každý z nás subjektivně vnímá svět okolo sebe. Oblíbené téma bylo skryto za metaforu brýlí (značky Prada, jak jinak) a z neuvěřitelných 1300 přihlášených povídek vyhrálo pouhých pět. Jejich autoři z různých koutů světa Mattia Conti, Leisl Egan, Angel Mario Fernández, Sarah Harris Wallman a Peng Yang vyhráli každý 5000 dolarů a nyní jejich tvorba Prada Journal vychází jako e-kniha. Zdarma si ji můžete stáhnout na webových stránkách Prada, kde se můžete také podívat na videa z předčítání.

paradajournalcontest

Soutěž o focení v Paříži

Značka Festina spustila ke konci roku 2013 v České republice soutěž o nejhezčí úsměv. Na přihlášení do ní už zbývá jen pár dní – registrace totiž končí 15. ledna. Vítězka získá výlet do Paříže a focení s profesionálním fotografem ve slavných PIN-UP studiích.  A co je tedy přesně potřeba podniknout, abyste si užila krásné dva dny ve městě nad Seinou a snímky od profesionálního fotografa? Stačí vlastnit hodinky Festina a do 15. ledna 2014 se zaregistrovat vyplněním jednoduchého formuláře a nahráním své soutěžní fotografie. Vítězku vyberou fanoušci značky Festina na Facebooku v kombinaci s porotou. Vyhlášení proběhne v únoru 2014, výlet do Paříže pak v březnu 2014.

Festina_lifestyle_Tvar_Festina_1