Musíte vidět: první fototest Kate Moss

Je to dvě a půl dekády, kdy fotografa Davida Rosse požádala Sarah Doukas (která si v té době zřídila modelingovou agenturu Storm), aby vyfotil tehdy teprve čtrnáctiletou holku jménem Kate Moss. „Byla to dívka jako každá jiná. To až s postupem času, tedy hlavně v době jejího dospívání, se kolem ní začala šířit ta zvláštní aura,“ řekl Ross. „Měla neuvěřitelný projev i výraz. Pracovat s ní bylo osvěžující. Byla jiná než všechny ostatní,“ prozradil autor snímků.

Vraťme se ale v čase přímo na místo činu. Fotograf David Ross popisuje, že začínající modelka z Croydonu tehdy vůbec nebyla nervózní. V bílém svetru pózovala s úsměvem i kamennou tváří. „Řekl jsem jí, že je dokonalá, jedinečná… zkrátka to, co fotografové říkají, aby z modelek při focení dostali to nejlepší. Ve skutečnosti jsem ale nemusel mluvit vůbec. To je to, co je na ní výjimečné,“ vysvětlil autor snímků, který dnes přiznává, že tehdy ani netušil, jaká hvězda a ikona se z mladé Kate stane. „Tyto fotografie jsou důkazem toho, že Kate Moss v sobě má stejnou mystiku jako Marilyn Monroe. Dokáže přesně vycítit to, co po ní lidé, kteří na ni koukají skrze foťák nebo kameru, chtějí,“ dokončil David.

Fotografie z úplně prvního focení Kate Moss jsou připraveny na výstavu v Lawrence Alkin Gallery v Londýně. Její vernisáž proběhne 31. října. Bookujeme letenku.

Jak se vám fotky malé Kate líbí?

Musíte vidět: první fototest Kate Moss