Nákupní taška: nový módní miláček

Se zavazadlem z igelitu, které se stalo nepostradatelným doplňkem všech homeless, nevycházejte ani za tmy. Vykoupení z igelitkového pekla má jméno látková nebo síťová taška!

Stejně jako jejich verze na jedno použití jsou i ony objemné a zároveň skladné – tím ale konkurenční boj končí. Na rozdíl od ‚krasavic‘ z PVC se jim netrhají uši, jsou ekologické a svými originálními vzory doladí outfit k dokonalosti. Staronovému trendu látkových tašek podlehly i hollywoodské celebrity.

Ekologické a chic

Autor: www.designbag.cz

Nejslavnější moderátorka světa Oprah Winfrey si zamilovala americkou značku Built, jejíž tašky dokonce vyhrály první místo v soutěži Business Week’s Industrial Design Excellence Awards. O nesmírné popularitě těchto neoprenových tašek svědčí i fakt, že se prodávají ve více než čtyřiceti zemích. V Česku je koupíte v internetovém obchodě DesignBag. Stojí od 500 do 1000 Kč.

Herecký pár Jennifer Garner a Ben Affleck, hvězda seriálu Sex ve městě Cynthia Nixon nebo čokoládová kráska Halle Berry zase nedají dopustit na australské tašky Envirosax. Doma ji můžete mít i vy, stačí zajít na stránky obchodu Ecobag a vybrat si ze široké škály vzorů a barev. Stojí jen kolem 200 Kč! ‚Afleckovi‘ si oblíbili sérii Monochromatic…

Autor: www.saariense.cz

Houpejte nákup v síti

Jako ze třicátých let jsou vystřižené síťovky, které nabízí česká firma Saariense. Zelené, červené, oranžové a černé ‚okaté‘ tašky s neuvěřitelnou nosností 200 kg

seženete v prodejnách TIP a TUTY. Můžete si ale navrhnout i vlastní retro model. Více informací najdete na webových stránkách Saariense. Mimochodem věděli jste, že pružná síťovka je český vynález?

Taška je civilizační nutnost

Vlastnit stylovou nákupní tašku není jen módní trend, je to přímo civilizační nutnost! Průzkum americké společnosti Ginsters totiž odhalil šokující zjištění. Vyšlo při něm najevo, že každý desátý člověk se cítí trapně, když ho někdo spatří s igelitkou levného diskontu.

Nakupování ve značkových obchodech je navíc pro mnohé lidi větším symbolem statusu než vzdělání. Pokud tedy pravidelně vláčíte ze samoobsluhy neforemné plastikové bágly, koledujete si o společenskou sebevraždu. A nezachrání vás ani červený diplom, ani kabelka od Louise Vuittona.