Namíchejte si s námi ty nejlepší exotické letní drinky

Letošní vedra přímo vyzývají k tomu, aby je člověk přečkal s osvěžujícím a lahodným nápojem v ruce. S takovým, který vás z rozhicovaného bytu automaticky přenese na zastíněnou verandu s výhledem na širé moře. A přesně takové pro Rohlik.cz osobně namíchal šéfbarman vyhlášeného pražského Bugsy‘s Baru Jan Braniš.

Mojito, Piña Colada, Gin Tonic Session, Moscow Mule, Whisky Sour a Oriental Beauty – pětice alkoholických a jeden nealko koktejl, v nichž je například i chuťově ostré spojení vodky a zázvorového piva (Moscow Mule).

„Dal jsem si záležet, aby byly všechny drinky jednoduché k přípravě a zvládl je namíchat úplně každý. Není k tomu zapotřebí žádné sofistikované barmanské náčiní, úplně postačí nádobí, které má každý doma. Lze je tak připravit skutečně během několika málo minut,“ říká Jan Braniš o koktejlech.

PINA COLADA

150 g čerstvého ananasu
2 cl kokosového sirupu nebo krému
5 cl třtinového rumu
10 cl ananasového džusu

Očištěné plátky ananasu nakrájíme na kostičky a vložíme do mixeru. Odměříme ostatní suroviny a rozmixujeme do jemné konzistence. Nápoj přelijeme do vysoké sklenice na kostky ledu; sklenici ozdobíme plátkem kiwi.

mn

Exotické drinky najdete i s videorecepty na: https://www.rohlik.cz/tema/koktejly