Návod na šťastný vztah? Známe ho!

Především jde tedy o to, abyste se právě v těchto bodech jako partneři shodovali. Na čem tedy závisí, abyste byli ve vztahu šťastní a aby vám to s vaším klukem dlouho vydrželo? Peter Pearson, párový terapeut a spoluzakladatel kalifornského Couples Institute definoval tři důležité ukazatele šťastného partnerství. Podle Pearsona se partneři musí potkat zejména v těch aspektech, které se týkají jejich ega. Své poznatky shrnul do následujícího dotazníku:

1. Máte s partnerem podobné životní hodnoty?

2. Máte stejný smysl po humor? Smějete se spolu často? Je pro vás partner sexy? Baví vás spolu cestovat?

3. Myslíte si o sobě vzájemně, že jste inteligentní? Umíte spolu řešit různé problémy?

Pokud si na všechny otázky odpovíte kladně, vypadá to, že váš vztah nemá daleko k tomu ideálnímu. na druhé straně se nenechte znervóznit, jestli se ve všech bodech dokonale neshodujete - každý vztah se v průběhu času vyvíjí a proměňuje stejně jako oba partneři, jejich názory a životní postoje. 

Dejte na vaše pocity

Navíc pro každý vztah jsou více než vědecké teorie podstatnější vaše niterné pocity. Ty totiž nikdy nelžou. Můžete si je snadno ověřit malým testem: Představte si, že jste sama doma a někde uvidíte pohozené triko nebo jakýkoli jiný kousek oblečení, který patří vašemu klukovi. Na první dobrou vás vytočí, že si to zase neuklidil? Nebo ve vás jakákoli vzpomínka na něj naopak vyvolá příjemné pocity a těšíte se, až ho zase uvidíte? Pokud je druhá možnost právě ta vaše, signalizují vám vaše pocity, že váš vztah je naprosto v pořádku a že má velké šance takový zůstat i do budoucna.