Nejedete letos k moři? Víme, kam v létě v Česku

Praha

Průhonice
Začněte vydatnou snídaní v Creperii u slepiček a dejte si jejich úžasné palačinky. Potom samozřejmě vyrazte do Průhonického parku, ten my naprosto milujeme. Můžete se tu ztratit na celý den, procházet se mezi stromy a užívat si naprostého klidu a ticha. Na pozdní oběd si pak zajděte do Babiččiny zahrady, kde vám uvaří ta nejlepší česká jídla. Je libo kulajdu, svíčkovou nebo třeba buchtičky se šodó?

jh

Střední Čechy

Únětice
Směrem na západ od Prahy se nachází malá vesnička Únětice. Je tu pivovar, kde skvěle vaří a Restaurace U lasíků, kde mají ty nejlepší koláče! Dostanete se sem pěšky procházkou krásným údolím z nádraží v Roztokách u Prahy.

jhj

Svatý Ján pod skalou
Kousek od Prahy se nachází tohle kouzelné místo. Vyrazit sem můžete vlakem (zastávka Srbsko), pěšky i na kolech kolem vody. Hecněte se a vystoupejte až nahoru na kopec, kde je nádherný výhled na celé okolí. A když nebudete mít dost, vydejte se ještě na nedaleký Karlštejn nebo lom Velká Amerika.

jh

Severní Čechy

Adršpašsko Teplické skály
Za průzračně modrou vodou nemusíte létat až na Maledivy. V Adršpachu taková taky je. Vybrat si můžete z několika okruhů, všechny jsou ale krásné.

m

Západní Čechy

Cínovec
V Krušných horách přímo u hranic s Německem najdete Cínovec. Horská osada nedaleko Teplic nabízí krásnou přírodu, rašeliniště a roztomilý kostelíček. Rašeliniště je rozdělené hranicí na německou a českou část. Z české strany je území ponecháno v přírodním stavu, z německé strany je trasa upravena pomocí lávek a můstků.

kj

Jižní Čechy

Dobčické rybníčky
Kouzelné chatičky na břehu malého rybníka jsou bez elektřiny, takže tady konečně zažijete ten pravý digitální detox. Telefony nechte doma a užívejte si totální romantiku.

mn

Apartmány Červený dvůr
Chcete si užít pravé léto jako u babičky a chalupě? Pak vyrazte sem. Daleko od turistických atrakcí, dokonalý klid a ticho. Vyrazte na houby a borůvky a do kousek vzdáleného Českého Krumlova.

m

Ostravsko

Mezi plůtky
Kouzelný boutique hotel uprostřed klidné přírody. Posnídejte na zahradě a večer si vychutnejte víno ve stodole u krbu.

jhd

Morava

Mikulov a Lednice Valtice
Romantické výběžky Pálavy, dobré víno, malebné uličky a zámek. Do Mikulova si zajeďte minimálně na víkend, ať si tohle moravské městečko užijete dosyta. Povinnou zastávkou jsou vinné sklípky a Café Fara v Klentnici. Na zpáteční cestě si udělejte procházku v Lednicko Valtickém areálu.

hjh

Brno
O Brně se sice vypráví spousta vtipů, tohle město ale možná začněte brát vážně, protože za návštěvu rozhodně stojí. Moravská metropole teď zažívá svůj zlatý věk. Spousta nových kaváren a bister, nejlepší Bar, který neexistuje a samozřejmě Vila Tugendhat. Ale pozor, pokud chcete do vily na prohlídku, musíte si místa rezervovat předem.

jhf