Nejlepší okamžiky BRIT AWARDS 2014

Večer se nesl ve znamení spolupráce různých interpretů, a tak vznikla vystoupení, během nichž se známé hity oblékly do nového hudebního kabátu. Kdo si odnesl sošku letošních BRIT AWARDS? Nováčkem se stala skupina Bastille. Cena sólové umělkyně roku putovala k Ellie Goulding. Nejlepší britskou kapelou jsou Arctic Monkeys, kteří si zároveň odnesli i cenu za album roku. Za nejlepšího britského sólového umělce byl označen David Bowie a nejlepším singlem se stal Waiting All Night od Rudimental ft Ella Eyre. Cena za nejlepší britské video putovala ke kapele One Direction. Nejlepší zahraniční sólovou umělkyní se stala Lorde a umělcem Bruno Mars. Duft Punk bodovali jako nejlepší zahraniční skupina. Cenu kritiků si zasloužil Sam Smith.

O největší zážitek večera se postarali Bastille & Rudimental, když předvedli nové zpracování Pompeii a Waiting All Night.

Sedmnáctiletá novozélandská zpěvačka Lorde se spojila s Disclosure a Alunou Francis kvůli nečekanému provedení Royals a White Noise.

O závěr celé show se postarali Pharrell Williams,opět ve svém ikonickém klobouku, spolu s Nilem Rodgersem. Umělci během několika minut odehráli tři písně: Get Lucky, Good Times a Happy.

Červený koberec zdobila extravagance a klasika

Hudba módu nedokázala zastínit ani na předávání BRIT AWARDS. I když značná část hvězdného obecenstva vsadila na jemnou extravaganci, ta druhá preferovala klasické střihy a elegantní barvy.

extr1

Lily Allen sladila barvu vlasů a malé kabelky od Chanelu. Boy George nespoléhal pouze na oblečení, a jak má obvykle ve zvyku, předvedl i výrazný make-up. John Newman vynikal díky výraznému saku.

extr2

Pixie Lott, Kylie Minogue a Sophie Ellis-Bextor vsadily na klasickou černou a bílou, zároveň se držely elegantnějších střihů.

extr3

Místo toho, aby se David Bowie dostavil k převzetí své ceny osobně, vyslal na tento úkol krásného posla Kate Moss, která nakonec nebyla jedinou modelkou, jež se na AWARDS objevila. Rosie Huntington-Whiteley tam byla také, a to v krátkých červených šatech.