Nejlepší vůně roku. Který parfém dostal Oscara?

Ceny pro nejlepší parfémy uděluje každý rok The Fragrance Foundation a znamená pro parfuméry i značky úplně to samé, co pro herce a režiséry zlatá soška Oscara nebo Zlatý glóbus. Jde o velkou prestiž, slávu a samozřejmě velký boj. Nových vůní je hodně, konkurence obrovská. Jak dopadlo letošní předávání v Londýně?

Podívejte se na kompletní výsledky a objevte úžasné vůně pro holky i kluky, které by rozhodně neměly chybět ve vaší kosmetické poličce.


Chanel No. 5 L'Eau

chanelNo5 2ef67

Nejvíc zabodovala loňská novinka od Chanel No. 5 L'Eau. Nová pětka dostala cenu za nejlepší dámský parfém, nejlepší uvedení a cenu veřejnosti. Jestli jí ještě pořád nenosíte, teď je ten pravý moment to napravit. Zamilujete se do ní stejně jako my všichni v redakci.


Prada L'Homme

 pradalhomme a1b43

Nejlepší pánskou vůní roku se stala Prada L'Homme. Vůbec se nedivíme, že na celé čáře porazila všechny konkurenty. Krásná vůně s dominantním kosatcem a svěžím neroli nás taky dostala od první chvíle.


Tom Ford Neroli Portofino Forte

tomford neroliForte e24d4

Tom Ford zabodoval v kategorii "Best New Male Perfume in Limited Distribution" s parfémovou vodou inspirovanou italským pobřežím. Citrusy, kůže a dřevo, jasná výhra.


 Alexander McQueen Parfum

IMG 9588 550x367 f4e5e

Stejně jako pětka od Chanel, i nová vůně Alexander McQueen Parfum si odnesla hned několik cen. Tou nejzásadnější je "Best New Female Fragrance in Limited Distribution". Tuhle vůni si určitě zapamatujte, její složení v čele s bílými květy inspirovalo parfuméry k vytvoření letošních novinek. Tešte se na podzim. Tento parfém dostal ještě cenu na nejlepší reklamu v tisku.


 Roja Parfums Britannia

Britannia Roja Parfums d06d5

Co si představíte, když se řekně výjimečný parfém? Experti mají jasno - Britannia od Roja Parfums. Parfumér Roja Dove ho namíchal z otočníku, kakaových bobů, broskví, fialek a dalších šestnácti ingrediencí.


 Missoni Eau de Toilette

Missoni EdT 36267

Jestli si vybíráte vůně nejvíc podle lahvičky, pak si určitě pořiďte toaletní vodu Missoni. Ta totiž dostala cenu na nejlepší dámský flakon. 


 Cartier L'Envol

Cartier LEnvol 05987

Máte kluka, kterého nejvíc baví design a technické vychytávky? Dejte mu Cartier L'Envol. Tato vůně krásně voní a navíc má nejlepší flakon roku.


 The Perfumer's Story by Azzi Fig Ambrette

fig ambrette ca069

Nejlepší svíčky jednoznačně najdete v kolekci anglické parfumérky Azzi Glasser, která pod vlastní značkou The Perfumer's Story by Azzi vytváří neuvěřitelné vůně. Na The Fragrance Foundation Awards zvítězila se svíčkou Fig Ambrette. Je opravdu nádherná.


 Marina Barcenilla Black Osmanthus

blackosmanthus marinabarcenilla 6cfba

Premiéra a hned vítězná. To je příběh vůně Black Osmanthus od Marina Barcenilla, vítěze kategorie "Best New Independent Fragrance".


 

Sarah Jessica Parker Stash

stash 136c6

Celebrity a vůně. To je velký byznys a samozřejmě obrovská konkurence. Sarah Jessica Parker ale může slavit. Její Stash vyhrál cenu "Best New Celebrity Fragrance". Carrie prostě milujeme.


 

Stella McCartney Pop

{YouTube}VewWPx6Xf3c{/YouTube} 

Nejlepší kampaň na dámskou vůni udělala Stella McCartney. Video, ve kterém vystupuje i dcera Madonny Lourdes Leon, je opravdu pořádně cool. 


 

Versace Dylan Blue

{YouTube}DtwviGsGFxg{/YouTube}

Když jsme na podzim prohlásili za nejvíc sexy kampaň Versace Dylan Blue s Gigi Hadid, měli jsme pravdu. Film Bruce Webera dostal cenu "Best New Male Commercial". Gratulujeme! Vůně Dylan Blue navíc dostala cenu veřejnosti.


 

Michael Bublé By Invitation

byinvitation 5fc15

Michael Bublé a jeho dámský parfém By Invitation byl nominován v několika kategoriích. Nakonec si odnesl cenu "Reader's Choice For Women".


 

Hugo Boss Boss Bottled Intense

BossBottledIntense HugoBoss cc81d

Klasika od Hugo Boss v intenzivnější podobě dostala cenu "People's Choice For Men". Jestli jí má váš kluk nebo táta v koupelně, víte proč.


 

Gucci Guilty

gucci guiltyjpg ae9ed

Nahý Jared Leto a dvě holky. To je nejlepší reklamní kampaň na pánskou vůni. Gucci Guilty vyhrál "Best New Male Print Campaign". Bravo!