Největší průšvihy v sexu

Pokud se vyhnete následujícím pěti situacím, může vám to váš sex minimálně zpříjemnit, možná i zkvalitnit. A rozhodně pozitivně se to odrazí i na vašem vztahu jako takovém. 
1. Neříkáte partnerovi, o co v posteli stojíte
Nemusíte vašemu klukovi hned na prvním rande sepsat seznam toho, kde máte erotogenní zóny a co všechno vás vzrušuje. Neklaďte si taky hned na začátku nesplnitelné mety a nesnažte se pokořit rekordy v souvislosti s orgasmy. Nicméně samozřejmě platí, že pokud chcete, aby vám to v sexu klapalo, měla byste partnerovi časem říct, co se vám v posteli líbí. Dobrý sex je předpokladem šťastného vztahu. 
2. Předstíráte orgasmus, abyste mohla dříve spát
Máte za sebou den plný stresu a od postele si večer slibujete jediné - abyste co nejdřív mohla spát. Pak byste se neměla tvářit, že máte chuť na sex jen proto, abyste udělala radost partnerovi. Dříve nebo později si stejně všimne, že vášeň jen předstíráte a že hraný orgasmus byl vaším mistrovským hereckým kouskem. Místo toho mu radši popište své rozpoložení, jak se cítíte a ujistěte ho, že to s láskou k němu nemá nic společného. Důvěra a schopnost otevřít se před druhým je základ každého šťastného vztahu. 
3. Máte sex s ex
Jste (opět) single, je pátek pozdě večer a vy potkáváte vašeho expartnera v malém, útulném baru. Dáte se do řeči, vypijete pár drinků, smějete se, vzpomínáte na společné zážitky - a najednou s ním odcházíte k němu domů… Ale pozor! Ráno se probudíte a dojde vám, že není nač navazovat, že minulost je lepší nechat minulostí a že jediným důvodem, proč jste s ním skončila v posteli, není znovu se probouzející láska (jak jste si od půlnoci dále myslela), ale že jste se prostě jen cítila večer osamělá. Radši svou energii zaměřte na nový vztah. Když vůči té myšlence budete otevřená, dříve či později se nová láska objeví.
4. Nutíte se do něčeho, co vám není příjemné
Partner vám navrhuje, abyste v posteli zkusili trochu zaexperimentovat, ale vy o tom nejste úplně přesvědčená… Nejste vůbec připravená, abyste se zrovna dnes večer pouštěla do neprobádaných vod. Vyvolává to ve vás pocity nejistoty, cítíte se rozhozená a trochu pod tlakem. Popište partnerovi upřímně vaše pocity a myšlenky. Lépe porozumí vašemu rozpoložení. A uvidíte, že ten večer bude sex skvělý i bez experimentů.
5. Vypila jste moc alkoholu
Po těch pěti tequilách na baru už máte docela dost, a přesto máte náladu se ještě bavit a taky trochu flirtovat. Nejlepší ze všeho ale bude, když sama sobě nařídíte, že je ten správný čas jít domů. Jinak si koledujete o pár trapných situací a taky o ranní výčitky svědomí, které vás přepadnou hned, jakmile se ráno vzbudíte vedle kluka, o jehož jméně (i společně strávené noci) máte jen velmi chabé povědomí.