Nemáte chuť na sex? Víme, proč!

1. Příliš málo spíte

Když dlouhodobě spíte méně než 8 hodin, vzniknou hned dva důvody, proč je nedostatek spánku totálním zabijákem sexu. První: Jste tak vystresovaná a vyčerpaná, že usnete hned, jakmile se ocitnete v posteli. Druhý: Nedostatek spánku snižuje vaše libido a zásadně ztěžuje schopnost dosáhnout orgasmu. 

2. Přibrala jste

Pokud jste v posledních týdnech nebo měsících pár kilo přibrala, vadí vám to, necítíte se úplně příjemně a kleslo vám sebevědomí, může to být také důvod, proč jste ztratila chuť na sex. Když odhlédneme od těchto nepříjemných pocitů nebo komplexů - které jsou úplně zbytečné, protože váš kluk si žádných změn určitě ani nevšiml - mohlo by zvýšení váhy avizovat nějakou němoc. Cukrovka nebo zvýšená hladina cholesterolu ve svých důsledcích také snižují touhu po milování.

3. Vaše sebevědomí dostalo “na frak”

Když jste nespokojená, nešťastná nebo neúspěšná třeba ve vaší práci, odráží se to většinou i na vašem vztahu. Nemáte obvykle sebemenší chuť na cokoli intimního souvisejícího se sexualitou. Ale sebevědomí vám může pošramotit třeba i to, že k sexu přistupujete s příliš velkými očekávaními, které se vám nedaří naplnit, takže pro příště - abyste se vyhnula dalšímu zklamání  a stresu - se sexu raději vyhýbáte… Ale uvědomte si, že pokud byste opravdu byla tak nešikovná, neatratktivní a nesexy, jak si myslíte, dával by váš kluk pořád tak jasně najevo, že po vás touží? 

4. Přeženete to s alkoholem

Když si ženy dají sklenku vína, cítí se hned odvážnější, sebevědomější, akčnější, sexy… Ale hranice je velmi tenká - většinou už po druhé sklence začíná alkohol působit jako uspávací sedativum. Takže pozor na to. Mohlo by se vám taky stát, že zatímco ještě v taxíku žhavíte svého partnera šeptáním o tom, co se doma odehraje, v posteli pak během pár sekund usnete. 

5. Ovlivňují vás výkyvy hormonů

Už se jistě znáte tak dobře, že víte, že v určitých částech cyklu máte menší nebo větší chuť na sex. To je zcela normální. Také během nebo těsně po těhotenství mění hormony chuť na sex.

6. Užíváte určité druhy léků

Antidepresiva, zklidňující léky a různé medikamenty na vysoký krevní tlak, na gastrointestinální problémy mohou snižovat libido. Sexuální nechuť mohou stejně tak způsobovat některé antikoncepční pilulky. Ale v posledním případě se můžete spolehnout na to, že po vysazení se touha po sexu zase rychle vrátí.